Μήνυση για απάτη ασκήθηκε κατά της διάσημης μαρμότας του Πανξατόνι
Με μία χιονοθύελλα να απειλεί να πλήξει τις Μεσοδυτικές Πολιτείες και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, εισαγγελέας από το Οχάιο αποφάσισε να ασκήσει... μήνυση στον Πανξατόνι Φιλ, τη διασημότερη μαρμότα του κόσμου που προβλέπει τον καιρό.
Με μία χιονοθύελλα να απειλεί να πλήξει τις Μεσοδυτικές Πολιτείες και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, εισαγγελέας από το Οχάιο αποφάσισε να ασκήσει… μήνυση στον Πανξατόνι Φιλ, τη διασημότερη μαρμότα του κόσμου που προβλέπει τον καιρό.
«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να καταδικάσουμε τον Πανξατόνι Φιλ για απάτη» είπε ο εισαγγελέας Μάικ Γκμόσερ, σε συνέντευξή του.
Στις αρχές Φεβρουαρίου και υπό τις επευφημίες χιλιάδων θαυμαστών του, ο Πανξατόνι Φιλ βγήκε από τη φωλιά του και προέβλεψε με βεβαιότητα ότι έρχεται η άνοιξη.
Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, αν η μαρμότα δει τη σκιά της καθώς θα βγαίνει από τη φωλιά, τότε ο χειμώνας θα παραταθεί για άλλες έξι εβδομάδες, με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Φέτος, όμως, η μαρμότα δεν είδε τη σκιά της, γεγονός που οδήγησε πολλούς αμερικανούς να πιστέψουν (;) ότι η άνοιξη είχε επιτέλους φτάσει.
Ο Πανξατόνι Φιλ κατηγορείται για το ψεύτικο έγκλημα της «Διαστρεβλωμένης πρόβλεψης για πρόωρη άνοιξη» και δηλώνει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ο θάνατος.
Φυσικά, η μήνυση γίνεται απλά στα αστεία και είναι ένας τρόπος για τους κατοίκους των Μεσοδυτικών Πολιτειών να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για το κρύο.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αντιμετωπίζουν τις χαμηλότερες υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετών. Το κρύο και ο χειμώνας θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα.
Ο εισαγγελέας Μάικ Γκμόσερ δήλωσε ότι θα αποσύρει τη μήνυση εάν οι θερμοκρασίες ανέβουν αισθητά μέχρι τα μέσα Απριλίου. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει στον Μπακάι Τσάκ, τη μαρμότα του Οχάιο που επίσης προέβλεψε άνοιξη ασυλία, εάν «καταθέσει» κατά του Φιλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαράια Κάρεϊ θα τραγουδάει στα ιταλικά, όσο η ICE «παρελαύνει» στην τελετή έναρξης
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών στον 72χρονο που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του
- H Κομισιόν απειλεί το TikTok με πρόστιμο για τον «εθιστικό σχεδιασμό» του
- Παναθηναϊκός: Στην Τουρκία συνεχίζει ο Μλαντένοβιτς
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442