Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Gazprom
Τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δέχεται σήμερα, Τρίτη, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση γίνεται ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ και ενώ είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ρωσικών συμφερόντων. Στη συνάντηση των θα τεθεί και το ζήτημα της τιμής του φυσικού αερίου, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει θέσει θέμα προς τη ρωσική πλευρά για μείωση στο κόστος του τιμολογίου προμήθειας.
Τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δέχεται σήμερα, Τρίτη, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση γίνεται ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ και ενώ είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ρωσικών συμφερόντων.
Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θεωρείται κρίσιμης σημασίας όχι μόνο
εξαιτίας των προσδοκιών για τα έσοδα που εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στα
ταμεία του κράτους αλλά κυρίως επειδή συνδέεται άμεσα με την
ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το φυσικό αέριο
διαδραματίζει ολοένα αυξανόμενο ρόλο στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
Παράλληλα, στη συνάντηση των κ. Σαμαρά και Μίλερ θα τεθεί και το ζήτημα της τιμής του φυσικού αερίου, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει θέσει θέμα προς τη ρωσική πλευρά για μείωση στο κόστος του τιμολογίου προμήθειας.
Το ίδιο θέμα έχει τεθεί και από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου και της βιομηχανίας, με την επισήμανση ότι οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το κόστος προμήθειας, πρέπει να προηγηθούν της πώλησης. Και αυτό διότι η πλευρά της Gazprom είναι παραγωγός αερίου ενώ σε περίπτωση που αποκτήσει τη ΔΕΠΑ θα είναι και προμηθευτής.
Ο Αλεξέι Μίλερ είναι στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει επιφορτισθεί με το έργο της κατασκευής των μεγάλων αγωγών που θα μεταφέρουν το ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Δύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του – Οι δήθεν δικαιούχοι υπέβαλαν μισθωτήρια χωρίς σφραγίδα
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
- Γερουλάνος: Η Ελλάδα να γίνει ξανά γέφυρα συνεννόησης, υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο
- Διευκρινίσεις Γαλλίας: Διαθέτει βάση στις ΗΠΑ για αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Στέγαση: Ζώντας στη χώρα με το μηδενικό απόθεμα κοινωνικής κατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442