«Μήνυμα» στην τρόικα στέλνει ο πρωθυπουργός εν όψει της συνάντησης
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας -εκτός απροόπτου- τοποθετείται χρονικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, ενώ αργά το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματιστεί το νέο ραντεβού των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Σαμαράς, πάντως, μιλώντας σε συνεργάτες του, τονίζει ότι οι δανειστές «δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα».
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας -εκτός απροόπτου- τοποθετείται χρονικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, ενώ αργά το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματιστεί το νέο ραντεβού των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με συνεργάτες του που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τονίζει ότι οι δανειστές «δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
» Η τρόικα σε κορυφαίο επίπεδο θα πρέπει να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και ότι το μείζον θέμα είναι η ανεργία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
» Εμείς δεν ζητάμε χάρες, εφαρμόζουμε όσα έχουμε συμφωνήσει, αλλά και εκείνοι θα πρέπει να δείξουν ευελιξία.»
Ένα 24ωρο νωρίτερα, μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία» ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα:
«Υπάρχει συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε, γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει» σημείωνε.
Ενώπιον των βουλευτών της ΝΔ στη διάρκεια της συνεδρίασης των οργάνων του κόμματος, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος χαρακτηρίζει μονόδρομο την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εκτιμώντας πως δεν υπήρξε ούτε υπάρχει άλλη αξιόπιστη εναλλακτική στρατηγική επιλογή.
Σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας την ανάγκη οι εταίροι να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της και δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις.
Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος το Σάββατο συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό εν όψει του νέου ραντεβού του με τους δανειστές, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης εκτιμώντας πως θα υπάρξει συμφωνία, αφού «πάντα υπάρχει λύση για όλα».
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση διά στόματος Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε φάρσα τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, δεδομένου -όπως είπε- ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι «για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες είναι θεατές του απόλυτου εξευτελισμού των μνημονιακών πολιτικών που συγκροτούν την τρικομματική κυβέρνηση.
» Αντί να χτυπήσουν το χέρι τους επάνω στο τραπέζι και να πουν στους υπαλλήλους της τρόικας ότι ως εδώ η υποδούλωση της Ελλάδας και των Ελλήνων και ότι η μνημονιακή συνταγή είναι λάθος, τρέχουν από πίσω τους σαν σκυλάκια παρακαλώντας για ένα κομμάτι κόκκαλο. Παρακαλώντας να αποσπάσουν ένα ελάχιστο «ναι» για ζητήματα που είναι καθαρά θέμα διαχείρισης της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς την αποδοχή της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με ξένους παράγοντες.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442