Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Όχι» Σημίτη στην πρόσκληση Βενιζέλου να πάει στο συνέδριο

«Όχι» Σημίτη στην πρόσκληση Βενιζέλου να πάει στο συνέδριο

Με μια ευγενική, σύντομη επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαριστεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρόσκληση να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει, εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης». Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε αριθμούς.

Επιμένει ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης στην άρνηση του να παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευ.Βενιζέλος τού απηύθυνε θερμή έγγραφη πρόσκληση, ως πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια περίοδο της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζητούσε από τον κ. Σημίτη, αν το επιθυμούσε, να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί όχι μόνο στους συνέδρους, αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Με μια ευγενική, σύντομη επιστολή του ο κ. Σημίτης ευχαριστεί για την πρόσκληση, ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης».

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σημίτης απέχει συστηματικά από τις κομματικές εκδηλώσεις, με εξαίρεσητην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.

Το συνέδριο σε αριθμούς

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου συνεδρίου, ειδικότερα αναφορικά με την εκλογή συνέδρων την προσεχή Κυριακή, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία αυτά «προοιωνίζονται την επιτυχία του Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:

  • 4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το συνέδριο
  • 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)
  • 1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή
  • 250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της γραμματείας της ΚΟΕΣ
  • 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ

Στο Συνέδριο θα κληθούν, εξάλλου, να στείλουν αντιπροσωπείες, στην έναρξη, «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο