Να περιφρουρηθεί η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο Γ.Παπανδρέου
Για κίνδυνο να θιγεί η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ «από τις βολές που δέχεται αυτές τις μέρες», κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, θα περίμενε από όλους τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα να περιφρουρήσουν την ανεξαρτησία της ανεξάρτητης Αρχής, που αποτελεί κατάκτηση και επαινέθηκε ως δείγμα της αποφασιστικότητας της χώρας να εισέλθει στην εποχή της διαφάνειας, αντί να την υπονομεύουν.
Για κίνδυνο να θιγεί η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ «από τις βολές που δέχεται αυτές τις μέρες», κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, θα περίμενε από όλους τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα να περιφρουρήσουν την ανεξαρτησία της ανεξάρτητης Αρχής, που αποτελεί κατάκτηση και επαινέθηκε ως δείγμα της αποφασιστικότητας της χώρας να εισέλθει στην εποχή της διαφάνειας, αντί να την υπονομεύουν.
Όπως προσθέτει, σε τέτοια περίπτωση «ποιος από τους φύλακες θα φυλάττει;».
Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
«Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του.
» Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη.
» Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η «Διαύγεια» αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.
» Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
» Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.
» Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.
» Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.
» Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.
» Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: «ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;»»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442