Χαμηλές οι προσδοκίες για τα έσοδα από τους καταθέτες εξωτερικού
Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για άμεσες εισπράξεις εσόδων από όσους φορολογουμένους έβγαλαν την τελευταία τριετία κεφάλαια στο εξωτερικό και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν με βάση τις δηλώσεις τους. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχει αποστείλει συνολικά 25.500 επιστολές σε ισάριθμους φορολογουμένους, οι οποίοι εντοπίστηκαν να μην μπορούν να δικαιολογήσουν σε πρώτη ανάγνωση καταθέσεις ύψους 7 δισ. ευρώ.
Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για άμεσες εισπράξεις εσόδων από όσους φορολογουμένους έβγαλαν την τελευταία τριετία κεφάλαια στο εξωτερικό και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν με βάση τις δηλώσεις τους.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχει αποστείλει συνολικά 25.500 επιστολές σε ισάριθμους φορολογουμένους, οι οποίοι εντοπίστηκαν να μην μπορούν να δικαιολογήσουν σε πρώτη ανάγνωση καταθέσεις ύψους 7 δισ. ευρώ.
Με τα ραβασάκια καλούνταν να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν επί των εισοδημάτων που απέκρυψαν φόρο 45%. Μέχρι χθες, από τους 25.500 φορολογουμένους, λιγότεροι από 1.000 είχαν μπει στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ για να δηλώσουν ό,τι έχουν κρύψει και μόλις 250 είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.
Οι προσδοκίες που αφορούσαν άμεση είσπραξη 2 δισ. ευρώ από τους παραπάνω φορολογουμένους προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Αντίθετα, εκτιμάται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών ότι τελικά οι περισσότεροι από τους 25.500 θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους χωρίς να απειληθούν με έξτρα φόρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)












































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442