Κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων ζητεί η ΔΗΜΑΡ
Για «άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη θέρμανση στα σχολεία. «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες» τονίζει.
Για «άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη θέρμανση στα σχολεία.
Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει πως «η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».
Την Παρασκευή, και με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι τα υπόλοιπα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης θα δοθούν στοχευμένα σε σχολεία που βρίσκονται σε δύσκολες περιοχές.
«Φέτος, είχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων. Δώσαμε ήδη 60 εκατ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε να δώσουμε -στοχευμένα- ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Πάντως, οι δήμαρχοι στη Δυτική Μακεδονία προειδοποιούν ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα μπει λουκέτο σε πάνω από 300 σχολεία, εάν δεν καλυφθεί το κόστος για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο θέρμανσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
- Η Φιορεντίνα με «διαβατήριο για τη Serie B»
- Ακίνητα: Έρχεται μίνι ΕΝΦΙΑ μέσω δημοτικού τέλους – Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
- Όταν ο ΛεΜπρόν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους…
- Χριστούγεννα στα μπλόκα υπόσχονται οι αγρότες – Κλιμακώνουν τον αγώνα και αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Β’)
- Χριστουγεννιάτικος Οδηγός δώρων για όλη την οικογένεια
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442