Προτάσεις επί προτάσεων για την αποτροπή του δημοσιονομικού κενού στις ΗΠΑ
Μετά την πρόταση Ομπάμα για αύξηση της φορολογίας σε εισοδήματα άνω των 400.000 δολαρίων, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι καταβάλλουν προσπάθειες να συγκλίνουν στο ζήτημα της μείωσης του ελλείμματος ενώ τα χρονικά περιθώρια πριν από τις αργίες των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ασφυκτικά. Για τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπένερ η πρόταση του προέδρου είναι ένα καλό πρώτο βήμα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία με το Λευκό Οίκο.
Ωστόσο οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος έσπευσαν να την απορρίψουν και την πρόταση Μπένερ.
Μετά την πρόταση Ομπάμα για αύξηση της φορολογίας σε εισοδήματα άνω των 400.000 δολαρίων, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι καταβάλλουν προσπάθειες να συγκλίνουν στο ζήτημα της μείωσης του ελλείμματος ενώ τα χρονικά περιθώρια πριν από τις αργίες των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ασφυκτικά.
Για τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπένερ η πρόταση του προέδρου είναι ένα καλό πρώτο βήμα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία με το Λευκό Οίκο.
Όπως είπε μετά τη συνάντηση που είχε με την κοινοβουλευτική του ομάδα, η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, πριν κλείσουν τα δύο σώματα.
Ο Μπένερ ανέφερε ότι το δικό του σχέδιο προβλέπει αύξηση των φόρων για τα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Ωστόσο οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος έσπευσαν να απορρίψουν την πρόταση Μπένερ λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά. Υπενθυμίζεται ότι το όριο που είχε θέσει ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν αρκετά χαμηλότερα, στα 250.000 δολάρια αλλά ανέβηκε στα 400.000 δολάρια με τη συμβιβαστική του πρόταση.
Αντιστάσεις υπάρχουν και μέσα στην ομάδα των Ρεπουμπλικάνων από βουλευτές που αντιτίθενται σθεναρά σε όποια πρόταση να αυξηθούν οι φόροι κυρίως για τα μεγάλα εισοδήματα.
Το στοίχημα και για τις δύο παρατάξεις είναι διπλό: αφενός να βρεθεί τρόπος για να μειωθεί το έλλειμμα μέσα στην επόμενη δεκαετία και αφετέρου να μην τεθούν σε εφαρμογή οι προαποφασισμένες αυξήσεις στη φορολογία για τα χαμηλότερα εισοδήματα που απειλούν να οδηγήσουν την οικονομία στον προθάλαμο της ύφεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442