Η Κίνα σε συνεργασία με τη Σουηδία, δημιουργεί κέντρο ασφάλειας μετακινήσεων, με τη συμμετοχή της Volvo ως μοναδικού εκπροσώπου από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ένα νέο κέντρο έρευνας για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην Κίνα το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από τις τοπικές αρμόδιες αρχές αλλά και τις αντίστοιχες της Σουηδίας εγκαινιάστηκε την Τρίτη 18/12/2012, στην πόλη του Πεκίνου.
Σκοπός του νέου κέντρου έρευνας το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με πανεπιστήμια από τις δύο χώρες, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Volvo στον τομέα της ασφάλειας, θα είναι η στοχευμένη βελτίωση των μετακινήσεων στην ασιατική χώρα.
Παράλληλα το κέντρο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης της Κίνας ενώ στις αρμοδιότητές του θα είναι η εγκαθίδρυση μιας πλατφόρμας έρευνας για την περαιτέρω προώθηση και βελτίωση των μετακινήσεων.
Σημειώνεται ότι επικεφαλής του κέντρου που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2013 αναλαμβάνει οHans Nyth, μέχρι πρότινος επικεφαλής του κέντρου δοκιμών της σουηδικής φίρμας για την ασφάλεια των αυτοκινήτων (Volvo Cars Safety Centre).
Στελέχη της Volvo παραβρέθηκαν και στα εγκαίνια του κέντρου, ενώ ο αντιπρόεδρος της σουηδικής φίρμας σε θέματα έρευνας και εξέλιξης, Peter Mertens σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στην Volvo Cars είμαστε πολύ περήφανοι που αποτελούμε μέρος του συγκεκριμένου project. Έχουμε μακρά ιστορία συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και της ασφάλειας των αυτοκινήτων και ηγετική θέση στην αγορά στο συγκεκριμένο τομέα.
Επενδύουμε σημαντικά στην συνεχή βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων και έχουμε ήδη πολλές καινοτομίες στο ενεργητικό μας ως προς αυτήν την κατεύθυνση με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον αερόσακο πεζού του Volvo V40. Αισθάνομαι ευτυχής που για άλλη μια φορά, με τη συμμετοχή μας στο project, μπορούμε να αναδείξουμε την παγκόσμια ηγετική μας θέση στην ασφάλεια των μετακινήσεων».