Δάνειο με επιτόκιο 2,5% επιδιώκει η Κύπρος από την τρόικα
Με επιτόκιο 2,5% επιδιώκει η κυπριακή κυβέρνηση να πετύχει δανεισμό από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπου άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2013, ο κ. Σαρλή έκανε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του κυπριακού χρέους.
Με επιτόκιο 2,5% επιδιώκει η κυπριακή κυβέρνηση να πετύχει δανεισμό από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπου άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2013, ο κ. Σαρλή έκανε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του κυπριακού χρέους.
Είπε ακόμα ότι θα είναι δύσκολη η συζήτηση στο Eurogroup και ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα αποστείλει στη Βουλή το τελικό κείμενο του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, η περίοδος προσαρμογής θα αρχίσει το 2012 μέχρι το 2016 και η προβλεπόμενη διόρθωση θα είναι της τάξης του 7,25% του ΑΕΠ. Το ετήσιο μέγεθος των μέτρων προσαρμογής ως ποσοστό του ΑΕΠ κατανέμεται ως ακολούθως: το 2012 0,25%, το 2013 0,75%, το 2014 1,75%, το 2015 1,5% και το 2016 1%.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας