«Από την φάρμα … στο τραπέζι», chapter ΙΙ, στο Breeder Feeder
Μετά το slow food menu, chapter I, του φετινού project “Από την φάρμα … στο τραπέζι”, στις 3 Νοεμβρίου και το workshop που ακολούθησε στις 20 Νοεμβρίου, με το ίδιο θέμα, το Breeder Feeder συνεχίζει με το chapter II, του νέου project της Gastronomic Collectiva το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.
Μετά το slow food menu, chapter I, του φετινού project “Από την φάρμα … στο τραπέζι”, στις 3 Νοεμβρίου και το workshop που ακολούθησε στις 20 Νοεμβρίου, με το ίδιο θέμα, το Breeder Feeder συνεχίζει με το chapter II, του νέου project της Gastronomic Collectiva το Σάββατο 24 Νοεμβρίου2012. Slow food, Long pleasure, Good life Στόχος του φετινού θέματος είναι η εξεύρεση, συλλογή και επεξεργασία προϊόντων σύμφωνα με την εποχικότητα, την φρεσκάδα και την τοπικότητα. Η ανάδειξη υλικών ξεχασμένων μέχρι τώρα στην Ελλάδα, δίνει την αφορμή για ένα καινούριο γαστρονομικό ταξίδι -εντός συνόρων- που ξεκινάει από μικρές τοπικές φάρμες – και την συνεργασία με μικρούς, τοπικούς παραγωγούς – και καταλήγει σε γεύσεις μοναδικές, εκλεπτυσμένες και παραδοσιακές. Ακολουθεί το μενού του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2012.
slow food menu chapter II
Προζυμένιο ψωμί με πρωτόλαδο, αφράλατο, ρίγανη, ξυνομυζήθρα Αντιπάρου και ελιές τσακιστές * Ρίζες ψητές στο φούρνο με δενδρολίβανο και ξηρούς καρπούς * Σούπα από φακές Εκγλουβής με μυζήθρα και φρέσκο αυγό ποσέ * Κατσικάκι στο φούρνο με άγρια χόρτα αυγολέμονο * Ρυζόγαλο με κανέλα *** τιμή μενού: 30 ευρώ
Το Breeder Feeder έχει καθιερώσει την πρακτική Bring Your Own Bottle, καθώς μπορείς εάν θέλεις να φέρεις το δικό σου κρασί και να το απολαύσεις μαζί με τις γαστριμαργικές προτάσεις των σεφ του Breeder Feeder. με επιβάρυνση 3€
***
To Breeder Feeder συνεχίζει την συνεργασία με την Gastronomic Collectiva, την σύνθεση της οποίας αποτελούν -πλέον – ο Marko Rossi και το νέο μέλος Γιάννης Κατσανδρής (δεξιά), που έρχεται να προσθέσει τις αιγαιοπελαγίτικες minimal καταβολές του στην ομάδα. ‘Εχει διακριθεί ως μέλος της Aegean Cuisine και έχει μακρά υπηρεσία στον επαναπροσδιορισμό των ελληνικών παραδοσιακών υλικών.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας