Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αδιάφορο για τον Αδωνι να τον παρακολουθεί το Κράτος με το Predator, αλλά όχι και να τον βιντεοσκοπούν στη Βουλή όταν τρώει κρακεράκια. Ε, ναι αυτό σηκώνει καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων!

Σε ολιγοήμερη εκεχειρία συμφώνησαν Δαμασκός και «κάποιοι» αντάρτες, λέει ο Μπραχίμι

Σε ολιγοήμερη εκεχειρία συμφώνησαν Δαμασκός και «κάποιοι» αντάρτες, λέει ο Μπραχίμι

Η συριακή κυβέρνηση και «ορισμένες ομάδες αντικαθεστωτικών» συμφώνησαν σε παύση πυρός για τη μουσουλμανική γιορτή του Έιντ αλ Αντχά, δήλωσε ο απεσταλμένος ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου Λακντάρ Μπραχίμι. Η γιορτή ξεκινά το βράδυ της Πέμπτης και κρατά περίπου τρεις ημέρες. Ο Συριακός Στρατός Απελευθέρωσης δήλωσε ότι θα παύσει πυρ, εάν η πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων αρχίσει να εφαρμόζει πρώτη την εκεχειρία.

Η συριακή κυβέρνηση και «ορισμένες ομάδες αντικαθεστωτικών» συμφώνησαν σε παύση πυρός για τη μουσουλμανική γιορτή του Έιντ αλ Αντχά, δήλωσε ο απεσταλμένος ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου Λακντάρ Μπραχίμι.

Η γιορτή ξεκινά το βράδυ της Πέμπτης και κρατά περίπου τρεις ημέρες. Ο Μπραχίμι δεν ανέφερε την περίοδο για την οποία θα τηρηθεί η παύση πυρός.

«Μετά την επίσκεψή μου στη Δαμασκό, υπάρχει συμφωνία από τη συριακή κυβέρνηση για παύση πυρός στο Έιντ αλ Αντχά» δήλωσε ο Μπραχίμι από το Κάιρο το μεσημέρι της Τετάρτης. Η Δαμασκός, ανέφερε, «πρόκειται να το ανακοινώσει σύντομα».

Οι Σύροι αντάρτες θα παύσουν πυρ εάν η πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων αρχίσει να εφαρμόζει πρώτη την εκεχειρία, δήλωσε ο στρατηγός Μουστάφα αλ Σέιχ, ένα από τα ηγετικά στελέχη των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών.

«Ο Συριακός Στρατός Απελευθέρωσης θα παύσει πυρ εάν το καθεστώς κάνει το ίδιο», είπε ο επικεφαλής του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου του Συριακού Στρατού Απελευθέρωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026
Απόρρητο