Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων από την Eurobank

Μειώσεις επιτοκίων και χαμηλότερες επιβαρύνσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα σε συνεπείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Eurobank, στο πλαίσιο παρουσίασης ολοκληρωμένου προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων.

Μειώσεις επιτοκίων και χαμηλότερες επιβαρύνσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα σε συνεπείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Eurobank, στο πλαίσιο παρουσίασης ολοκληρωμένου προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα πέρα από τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε κατηγορίες επιχειρηματικών πελατών, περιλαμβάνει τη λύση στο πρόβλημα της παροχής διεθνώς αποδεκτών εγγυήσεων για την αγορά πρώτων υλών, την προ-χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν στενότητα ρευστότητας,τη στήριξη των μεσαίων επιχειρήσεων και

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος δήλωσε ότι «η δέσμη προϊόντων και πρωτοβουλιών που παρουσιάζουμε σήμερα αντανακλά τη σταθερή δέσμευση μας να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια ανάταξης και επανεκκίνησης της οικονομίας μας και ανάδειξης των δημιουργικών δυνάμεων της.» Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ν. Καραμούζης εξήγησε ότι «τους τελευταίους μήνες επεξεργαστήκαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξή των δυναμικών και βιώσιμων επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι η εξωστρεφής και διεθνώς ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα είναι η βασική κινητήρια δύναμη και η ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση.»

To πρόγραμμα δομείται σε 4 άξονες πρωτοβουλιών:

  • Παροχή μιας δέσμης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, που στοχεύουν στην στήριξη και την οικονομική εξωστρέφεια των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων.
  • Η πύλη Exportgate.gr, που έχει ως στόχο τη διεθνή δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες διεθνείς αγορές. Θα διαθέτει μια βάση περίπου 500 Ελλήνων εξαγωγέων και 300 ξένων εισαγωγέων,ενώ θα δίνει πρόσβαση μέσω διεθνών διαδικασιών σε σχεδόν 30.000 εισαγωγικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.Αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου
  • Οργάνωση του 4ου κατά σειρά Go International στη Μόσχα, την άνοιξη του 2013, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προώθησης και προβολής των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Επιπλέον, το φθινόπωρο του 2013 οργανώνεται στην Αθήνα διήμερη συνάντηση των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Διανομέων Χονδρικού Εμπορίου, καθώς και διεθνών αλυσίδων τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη με μεσαίες και μικρές ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
  • Δημιουργία επαφής ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα,τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα.Ολοκληρώνεται ο 2ος διαγωνισμός »Η Ελλάδα Καινοτομεί», με συμμετοχή δεκάδων ερευνητών.Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων θα γίνει σε συνεργασία με το ΣΕΒ τον Ιούνιο του 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο