
Τα εργασιακά θα έχουν κλείσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, λέει η κυβέρνηση
Θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα των εργασιακών βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί του Σαββάτου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα είναι τέτοιο που θα μπορούν να το υποστηρίξουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Σημείωσε, δε, ότι οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά θα έχουν κλείσει έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα των εργασιακών βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα είναι τέτοιο που θα μπορούν να το υποστηρίξουν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.
Τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν θέσει «βέτο» στα εργασιακά, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις ανατροπές που ζητά η τρόικα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά θα έχουν κλείσει έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Αναφερόμενος στην ψήφιση του πακέτου των μέτρων, ύψους 13,9 δισ. ευρώ, ο κ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια δύσκολη ψηφοφορία για τους βουλευτές, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.
Το ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: «Αυτό που αξιώνουν εδώ και τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι το εργασιακό καθεστώς της πιο άγριας εκμετάλλευσης, των μισθών πείνας, της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, που έχουν ήδη επιβάλει για τους νέους εργαζόμενους, να επιβληθεί και στους παλιότερους εργαζόμενους».
Προσθέτει, επίσης, ότι «η συζήτηση και τα παζάρια αφορούν μόνο τον τρόπο και τον χρόνο που θα προωθηθούν» αυτές οι αξιώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να περνούν από γενιά σε γενιά
- Δένδιας: Στη νέα εποχή των τεράστιων προκλήσεων μοναδικό κριτήριο είναι ο ρόλος της ισχύος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)





























![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442