Εσωτερικό πλεόνασμα κεφαλαίων από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σχήματα εκτιμά ο Ν. Καραμούζης
Στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής και τη δημιουργία ισχυρότερων τραπεζικών σχημάτων μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών αναφέρθηκε την Πέμπτη ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Ν. Καραμούζης από την Κύπρο αναφερόμενος στις προκλήσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής και τη δημιουργία ισχυρότερων τραπεζικών σχημάτων μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών αναφέρθηκε χθες ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης από την Κύπρο αναφερόμενος στις προκλήσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank Κύπρου στη Λεμεσό με τη συμμετοχή 150 πελατών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της Eurobank Κύπρου και του Ομίλου Eurobank ο κ. Καραμούζης ανέφερε ότι η δημιουργία μεγαλύτερων τραπεζικών σχημάτων στην Ελλάδα είναι μία αναγκαιότητα, αφενός για να δημιουργεί το εσωτερικό πλεόνασμα κεφαλαίων με τα οποία οι τράπεζες θα επιταχύνουν την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας και αφετέρου διότι τα ισχυρότερα και μεγαλύτερα τραπεζικά σχήματα θα έχουν ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας προς τους μετόχους της Eurobank επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών «δημιουργεί μία μεγάλη και ισχυρή τράπεζα, ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες της Ευρώπης, με ενεργητικό κοντά στα 180 δισ. ευρώ, 53.000 εργαζόμενους, σημαντική παρουσία σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ηγετική παρουσία σε όλες τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.
«Θα συνδυάζει την παράδοση με το δυναμισμό, την πελατοκεντρική προσέγγιση με την εμπιστοσύνη, το σύγχρονο προσανατολισμό με την ιστορία και τις αξίες της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι η νέα τράπεζα θα πρωταγωνιστήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στη χρηματοδότηση των πελατών και στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», τόνισε.
Ο κ. Καραμούζης επανέλαβε πως η μοναδική αξιόπιστη διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη και η ταυτόχρονη υλοποίηση ενός επιτυχούς προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμιστικής ανασυγκρότησης.
«Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική εγκυμονεί υψηλότερο κόστος και σοβαρούς και, πιθανά, μη διαχειρίσιμους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και εθνικούς κινδύνους, που θα ήταν ολέθριο για όλους μας να υποτιμηθούν. Άρα, η μάχη για τη δημιουργία μιας παραγωγικής και ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας πρέπει να δοθεί μέσα και όχι έξω από την Ευρωζώνη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank Κύπρου έγινε παρουσίαση από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα «Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και ο Δρόμος της Ανάπτυξης». Ο κ. Χαρδούβελης παρουσίασε προβλέψεις της Eurobank Research σύμφωνα με τις οποίες δεδομένης την εφαρμογή των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-14, ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2012 και το 2013 αναμένεται στο -6.7% και -3.7% αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442