Ο Μίκαελ Σουμάχερ θ’ αποσυρθεί από τα Grand Prix στο τέλος της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.
Ο 43χρονος Γερμανός οδηγός, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε επαφές με την Ζάουμπερ, καθώς η Μερτσέντες ανακοίνωσε ότι δεν θ’ ανανεώσει το συμβόλαιο του και τη θέση του θα πάρει ο Λιούις Χάμιλτον, αλλά τελικά αποφάσισε να «τραβήξει» οριστικά χειρόφρενο και να μην αγωνιστεί ξανά μετά το τέλος της φετινής σεζόν.
Ο Γερμανός σούπερ σταρ της ταχύτητας γνωστοποίησε την απόφαση του στη Σουζούκα κατά τη συνέντευξη τύπου, πριν από το γκραν πρι της Ιαπωνίας: «Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι είμαι ικανός να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους πιλότους. Αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να αποσυρθεί και αυτό είναι κάτι που θα κάνω στο τέλος της σεζόν», τόνισε ο Σουμάχερ και κατέληξε:
«Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα δεν ήμουν σίγουρος αν θα είχα τα κίνητρα και την ενέργεια που χρειάζονταν για να συνεχίσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κάτι αν δεν το νιώθω στο 100%. Με τη σημερινή απόφαση αισθάνομαι πως απελευθερώθηκα από τις αμφιβολίες μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τους μηχανικούς μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα ήθελα να συγκεντρωθώ και να ευχαριστηθώ τα τελευταία γκραν πρι της σεζόν.»
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
O ΖΑΟΝ «καθάρισε» και την ΑΕΚ με 2-0 (3-2 σετ) και θα βρει μπροστά του στους τελικούς της Volley League γυναικών τον Παναθηναϊκό που νίκησε τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη με 3-1 κι έκανε επίσης το 2-0.
Όσα δήλωσαν ο Μάρκο Νίκολιτς και Ορμπελίν Πινέδα για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βαγιεκάνο. Όσα πρέπει να κάνει η Ένωση ώστε να μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.
LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.