Παράσταση διαμαρτυρίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Εργασίας
Στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κατά των νέων επαπειλούμενων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης (12:00) στο υπουργείο Εργασίας.
Στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κατά των νέων επαπειλούμενων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης (12:00) στο υπουργείο Εργασίας.
Η παράταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται εν μέσω των απαιτήσεων της τρόικας για:
- Μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και να μειωθεί το «κόστος εξόδου» του εργαζομένου.
- Κατάργηση των τριετιών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή περαιτέρω μείωση των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.
- Αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών από 5 σε 6 για όλους τους τομείς (ιδιωτικό και δημόσιο). Αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
Η ΓΣΕΕ ζητά επιπλέον από τους εργοδοτικούς φορείς να συμφωνήσουν και να συνυπογράψουν Εθνική Σύμβαση η οποία θα προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν με την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε πανεργατικό συλλσλητήριο διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία: «Τρομερή» πολύνεκρη σύγκρουση τρένων – «Μετακινήσαμε πτώματα για να φτάσουμε σε επιζήσαντες»
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442