Σε σωστή κατεύθυνση ο επενδυτικός νόμος, λέει το ΕΒΕΑ
Θετικά αποτιμά το ΕΒΕΑ τις βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου«Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» με τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου Κ. Μίχαλο να θεωρεί πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και ευνοούν την υλοποίηση επενδύσεων.
Θετικά αποτιμά το ΕΒΕΑ τις βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου«Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» με τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου Κ. Μίχαλο να θεωρεί πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και ευνοούν την υλοποίηση επενδύσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, το ΕΒΕΑ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του επί του συνόλου των ρυθμίσεων του νέου νομοσχεδίου, το οποίο ήδη μελετούν οι υπηρεσίες του.
«Σε ό,τι αφορά το νέο σχέδιο νόμου, θεωρούμε σημαντικό βήμα για δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, το γεγονός ότι δίδονται πρόσθετα κίνητρα στις επιχειρήσεις που θέλουν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, καθώς και την εισαγωγή νέων εργαλείων, όπως οι εταιρείες ειδικού σκοπού» τόνισε ο κ. Μίχαλος.
Το ΕΒΕΑ αξιολογεί ως θετικές τις ρυθμίσεις που προβλέπουν τη δυνατότητα προκαταβολής έως και 100% της επιδότησης με κάλυψη εγγυητικής επιστολής και τη δυνατότητα ο επενδυτής να μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών μορφών ενίσχυσης (φοροαπαλλαγές, επιδότηση, κ.ά.).
Επίσης, χαρακτηρίζει μεγάλο βήμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, που δυσχεράνει κάθε επενδυτική προσπάθεια, το γεγονός ότι με το νέο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα «αυτοβεβαίωσης» (self assessment) με υπεύθυνες δηλώσεις αντί αδειοδότησης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας