Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου πέντε νέα πρόσωπα

Ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου πέντε νέα πρόσωπα

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν την Πέμπτη οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται να διακίνησε και να απέκρυψε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Οι πέντε κατηγορούμενοι εκτιμάται ότι θα λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν την Πέμπτη οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται να διακίνησε και να απέκρυψε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής ανοίγει το νέο κύκλο των απολογιών και αναμένει στο γραφείο του την πρώην σύζυγό του πρώην υπουργού, Γκούντρουν Μολντενάουερ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, τον ιδιοκτήτη εκδοτικού οίκου Νίκο Καρατζά, τον δικηγόρο Γιώργο Κωνσταντάτο και τον Φώτη Αρβανίτη.

Το επί σειρά ετών στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, «φωτογραφίζεται» ως κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της απόκτησης και διακίνησης παράνομων χρημάτων, τόσο στην απολογία του κατηγορούμενου Νίκου Ζήγρα, εξάδελφου του Τσοχατζόπουλου και διαχειριστή υπεράκτιων εταιρειών, όσο και από τις κατασχεθείσες προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού. Ο Ν.Ζήγρας υποστήριξε ότι ο Γιάννης Σμπώκος έκανε μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών «σε τσάντες» και ότι μέσω χρηματιστηριακής επένδυσε τεράστια χρηματικά ποσά.

Ο Γ.Σμπώκος αρνείται όσα του αποδίδονται και σε δηλώσεις του έχει διαψεύσει τα όσα έχουν λεχθεί σε βάρος του, δηλώνοντας ότι δεν έχει σχέση με πράξεις νομιμοποίησης παράνομου χρήματος.

Η πρώην σύζυγος του κ.Τσοχατζόπουλου καλείται από τον ανακριτή καθώς προέκυψε εμπλοκή της στην όλη υπόθεση τόσο από την ανάλυση οικονομικών στοιχείων και διαδρομών «μαύρου χρήματος» όσο και από την απολογία του Νίκου Ζήγρα που είχε αναφέρει στον κ. Μαλλή: «Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια που δεν δηλώνονταν πουθενά».

Οι πέντε κατηγορούμενοι εκτιμάται ότι θα λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, κλιμάκιο αστυνομικών του οργανωμένου εγκλήματος από την Αθήνα έκανε έφοδο την Τετάρτη σε πέντε εταιρείες και έξι διαμερίσματα που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προσωρινά κρατούμενου, στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιώργου Σαχπατζίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σκληροί δίσκοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο