Porsche
Το μέλλον των υβριδικών προτάσεων της Porsche αποκαλύπτει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι η Panamera Sport Turismo concept. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την plug-in εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Panamera Hybrid, η οποία διακρίνεται από το λογότυπο “e-hybrid” που φέρει στα μπροστινά φτερά. Αποδίδοντας συνδυαστικά 416 ίππους, η Panamera Sport Turismo μπορεί να καλύψει […]
Το μέλλον των υβριδικών προτάσεων της Porsche αποκαλύπτει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι η Panamera Sport Turismo concept. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την plug-in εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Panamera Hybrid, η οποία διακρίνεται από το λογότυπο “e-hybrid” που φέρει στα μπροστινά φτερά. Αποδίδοντας συνδυαστικά 416 ίππους, η Panamera Sport Turismo μπορεί να καλύψει με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας έως και 30 χιλιόμετρα και να αναπτύξει ταχύτητες που αγγίζουν τα 130 χλμ./ώρα.
Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 3,5 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 82 γρ./χλμ. Επίσης, η φόρτιση των μπαταριών ιόντων-λιθίου μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιοδήποτε οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρική ενέργειας, μία διαδικασία που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.
Την αποδοτικότητα ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα diesel αξιοποιεί με τη σειρά της η Cayenne S Diesel. Η ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, πετρελαιοκίνητη έκδοση του γερμανικού SUV αποδίδει 382 ίππους και 850 Nm ροπής, χωρίς ωστόσο η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να ξεπερνά τα 8,3 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 218 γρ./χλμ. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα των επιδόσεων, καθώς η πετρελαιοκίνητη Cayenne επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη πρεμιέρα των τετρακίνητων εκδόσεων της νέας 911, Coupe και Cabrio. Ελαφρύτερη κατά 65 κιλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, η τετρακίνητη Porsche 911 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Την Carrera 4, με τον κινητήρων των 3,4 λίτρων και τους 350 ίππους και την Carrera 4S με τον κινητήρα των 3,8 λίτρων και τους 400 ίππους.
Γ.Α
auto.in.gr
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442