Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με τηλεοπτικές διαφημίσεις επιχειρούν οι ΗΠΑ να κατευνάσουν τους μουσουλμάνους

Με τηλεοπτικές διαφημίσεις επιχειρούν οι ΗΠΑ να κατευνάσουν τους μουσουλμάνους

Η Ουάσινγκτον αγόρασε διαφημιστικό χρόνο σε πακιστανικά τηλεοπτικά κανάλια για να μεταδώσει σποτάκια με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα και το θυμό των μουσουλμάνων για την επίμαχη ταινία με τον προφήτη Μωάμεθ. Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 70.000 δολάρια για τη μετάδοση διαφημίσεων σε επτά πακιστανικά κανάλια. Τα σποτάκια έχουν διάρκεια 30 δευτερολέπτων και περιλαμβάνουν αποσπάσματα από ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι οποίοι λαμβάνουν αποστάσεις από την επίμαχη ταινία.

Η Ουάσινγκτον αγόρασε διαφημιστικό χρόνο σε πακιστανικά τηλεοπτικά κανάλια για να μεταδώσει σποτάκια με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα και το θυμό των μουσουλμάνων για την επίμαχη ταινία η «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 70.000 δολάρια για τη μετάδοση διαφημίσεων σε επτά πακιστανικά κανάλια. Στα σποτ η αμερικανική κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από την ταινία που γυρίστηκε στις ΗΠΑ πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν η μετάδοσή τους θα ξεκινήσει άμεσα.

«Μετά την προβολή αυτής της ταινίας πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, διερωτήθηκαν αν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι η μετάδοση διαφημίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει [το μήνυμα] σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο Πακιστάν» υπογράμμισε η Νούλαντ.

Τα σποτάκια έχουν διάρκεια 30 δευτερολέπτων και περιλαμβάνουν αποσπάσματα από ομιλίες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τις αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Σε ένα απόσπασμα ο Ομπάμα δηλώνει ότι «οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που σέβεται όλες τις θρησκείες» και ότι η κυβέρνησή του «απορρίπτει τις προσπάθειες ορισμένων να κακολογήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων», ενώ η Κλίντον τονίζει ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το βίντεο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο