Πέμπτη στο σόλο η Πλατανιώτη, έβδομο το κόσμο στο Παγκόσμιο νεανίδων
Η εξαιρετική εμφάνιση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον τελικό του σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης νεανίδων στον Βόλο δε συνοδεύτηκε και από μετάλλιο, καθώς κατέλαβε την 5η θέση. Έβδομο το κόμπο.
Η εξαιρετική εμφάνιση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον τελικό του σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης νεανίδων στον Βόλο δε συνοδεύτηκε και από μετάλλιο, καθώς κατέλαβε την 5η θέση.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποθεώθηκε για μια ακόμη φορά από τον φίλαθλο κόσμο που κατέκλυσε τις εξέδρες του κολυμβητηρίου, δεν κατάφερε, όμως, να ανέβει πάνω από την 5η θέση, όπου είχε μετά και τις φιγούρες, καθώς οι τρεις πρώτες βρέθηκαν με πολύ υψηλές βαθμολογίες, ενώ η αθλήτρια από την Ουκρανία κρατήθηκε τέταρτη. Η Πλατανιώτη συγκέντρωσε 159.1741 βαθμούς ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Βλάντα Τσιγκίρεβα με 170,9870 βαθμούς, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Το ασημένιο πήγε στη Γιαπωνέζα Χικάρου Καζουμόρι με 163.4881, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Καναδέζα Ζακλίν Σιμονό με 162.4059.
Έβδομο το κόμπο
Την 7η θέση κατέλαβε η ελληνική ομάδα στον τελικό του κόμπο, με τον οποίο ολοκληρώθηκε στο Βόλο το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων. Οι Μαρία Έλλη Αλιγκούζη–Κομινέα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Βασιλική Καφετζή, Ευαγγελία Κουτίδη, Μικαέλα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Παπανδρέου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη και Μελιτίνη Δημακάκου συγκέντρωσαν 85.010 βαθμούς.
Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρωσία με 91.610 βαθμούς, τη δεύτερη η Ουκρανία με 88.900 βαθμούς και την τρίτη η Ισπανία με 87.360 βαθμούς.
Στον πίνακα μεταλλίων η Ρωσία ήρθε πρώτη με 4 χρυσά, ενώ ακολούθησαν η Ιαπωνία (3 ασημένια), η Ουκρανία (1 ασημένιο, 2 χάλκινα), ο Καναδάς (1 χάλκινο) και η Ισπανία (1 χάλκινο).
Με θριαμβεύτρια τη Ρωσία ολοκληρώθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών, που φιλοξενήθηκε στο Τσελιαμπίνσκ. Το συγκρότημα της οικοδέσποινας χώρας επικράτησε στον τελικό 11-10 της Ουγγαρίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 8-7 στην παράταση από την Ιταλία στον «μικρό» τελικό και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, είχε όμως μία ατομική διάκριση, καθώς η Χρυσή Διαμαντοπούλου αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας του τουρνουά.
Η τελική κατάταξη:
1. Ρωσία 2. Ουγγαρία 3. Ιταλία 4. ΕΛΛΑΔΑ 5. Ισπανία 6. Ολλανδία 7. Μεγάλη Βρετανία 8. Γαλλία 9. Γερμανία10. Ουκρανία11. Τουρκία
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442