Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη
Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο, οι έξι δικαστικές ενώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Παράλληλα, στις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο λόγο πανδικαστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.
Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο, οι έξι δικαστικές ενώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
Παράλληλα, την πρώτη μέρα τού νέου δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο λόγο πανδικαστικές συγκεντρώσεις (12.30 μ.μ.) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.
Κατά τη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη στον Άρειο Πάγο, θα μιλήσει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος, ήδη, έχει ήδη ταχθεί στο πλευρό των δικαστών.
Επιπρόσθετα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των δικαστών και εισαγγελέων, θα εισηγηθεί στα μέλη της Ένωσης, σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό τη λήψη των παρακάτω μέτρων:
- Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας από τις 11 π.μ. έως 3 μ.μ. και για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα.
- «Προσαρμογή του τρόπου εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες, με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή».
Αυτό το τελευταίο μεταφράζεται ότι: α) οι εισαγγελείς θα χειρίζονται τις δικογραφίες αποκλειστικά μέσα στις εισαγγελίες (και όχι στο σπίτι τους) και εντός τού ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων (3.30 μ.μ.) και β) οι εισαγγελείς μετά το τέλος τού ωραρίου, δεν θα παρευρίσκονται σε δημόσιες συγκεντρώσεις, πορείες, ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.λπ.
Ακόμη, οι εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι σε περιπτώσεις νέων περικοπών των αποδοχών τους, να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια, ενώ θα υποβάλλουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους στην Ένωση Εισαγγελέων.
Οι δικαστές και εισαγγελείς δηλώνουν για μία ακόμα φορά ότι θα προστατεύσουν τη συνταγματική νομιμότητα με οποιοδήποτε μέσο κρίνουν οι ενώσεις τους πρόσφορο, δεδομένου ότι «κανένας δεν πρέπει να λησμονεί ότι η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής».
Υποστηρίζουν οι ενώσεις ότι το Σύνταγμα επιβάλλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση στους δικαστές και κατά συνέπεια οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση στις αποδοχές τους αντίκειται στο Σύνταγμα.
Στην πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση συμμετέχουν τα μέλη των εξής έξι Ενώσεων: 1) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, 3) Ένωση Διοικητικών Δικαστών, 4) Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, 5) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, 6) Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442