
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται κάτω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς, εν αναμονή της ανακοίνωσης του πακέτου των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και των σχεδίων για τις τράπεζες και ειδικότερα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του πακέτου των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και τα σχέδια για τις τράπεζες και ειδικότερα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών του ΤΤ ανεστάλη προσωρινά, καθώς η τράπεζα δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει την Παρασκευή τα αποτελέσματα της χρήσης 2011. Καθόλη της διάρκει της διαπραγμάτευσης ήταν στο limit down (-29,71% στα 0,1680 ευρώ).
Στις 15:15 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,69% στις 636,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,9 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,68% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,48%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 1%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 49 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 44 σε θετικό, ενώ 26 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,23%, στο Παρίσι κατά 0,52% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,82%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,06% και στην Ιταλία 0,54%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.983,78 μονάδες με πτώση 0,95%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442