Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στο τραπέζι η πρόταση για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών

Στο τραπέζι η πρόταση για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών

Tο πακέτο μέτρων οδηγεί σε θυσίες, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα πιάσουν τόπο και θα επιμεριστούν δίκαια. Ο Γ.Βρούτσης επαναφέρει την «πρόταση-σενάριο» για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών, ενώ υπογραμμίζει ότι θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τέλος, διαβεβαιώνει ότι δεν θίγονται οι συντάξεις των 700 ευρώ.

Tο πακέτο μέτρων οδηγεί σε θυσίες, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα πιάσουν τόπο και θα επιμεριστούν δίκαια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επενδυτή» του Σαββάτου, ο Γ.Βρούτσης επαναφέρει την «πρόταση-σενάριο» για καταβολή του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών, υπενθυμίζοντας πάντως ότι ήδη ισχύουν αντικειμενικά-εισοδηματικά κριτήρια.

Σε ερώτηση για το αν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. «Είναι όμως ώρα να κάτσουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διορθωθούν στρεβλώσεις στο εσωτερικό τους» διευκρινίζει.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν θίγονται οι συντάξεις των 700 ευρώ, κάνοντας μάλιστα λόγο για διαστρέβλωση των όσων είχε πει παλαιότερα για το θέμα.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι η κρισιμότητα της κατάστασης θα υπερβεί κάθε προσωπική στρατηγική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο