Τρίτο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η συγκυβέρνηση σχεδιάζει ένα τρίτο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που οριστικοποιούνται τα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να λάβουν την έγκριση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα και να παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των δανειστών πριν αναχωρήσουν από τη χώρα.
«Η συγκυβέρνηση σχεδιάζει ένα τρίτο μνημόνιο κοινωνικής καταστροφής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που οριστικοποιούνται τα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να λάβουν την έγκριση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα και να παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των δανειστών πριν αναχωρήσουν από τη χώρα.
«Οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ο ακρωτηριασμός του ασφαλιστικού συστήματος, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους, αντιπροσωπεύουν τη συνέχιση της ίδιας ακριβώς μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξόντωση της χώρας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στρέφει τα βέλη του στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Τα τρία κόμματα είναι υπόλογα απέναντι στον ελληνικό λαό τόσο για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί ‘επαναδιαπραγμάτευσης’ που μετατράπηκαν σε κουρελόχαρτα, όσο και για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που θα οδηγήσει σε νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας και νέες φαιδρές δικαιολογίες των μνημονιακών κομμάτων για την ανάγκη λήψης και άλλων μέτρων».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, με διαγραφή μέρους του και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, η στήριξη της ανάπτυξης και της εργασίας, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η προστασία των δημοσίων αγαθών, αποτελούν βασικούς άξονες για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442