
Με μεγάλη άνοδο 3,60% έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο
Ισχυρή ανοδική αντίδραση κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την πίεση που δέχθηκαν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες 6,61%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 621,78 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 3,60%.
Ισχυρή ανοδική αντίδραση κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την πίεση που δέχθηκαν στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες 6,61%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 621,78 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 3,60%.
Ανοδικά κινήθηκαν 83 μετοχές, 40 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.
Η αντίδραση της αγοράς πραγματοποιήθηκε όμως με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, ο οποίος υποχώρησε κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 17,827 εκατ. ευρώ.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση 2,67%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 8,62%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,20%.
Από τους επιμέρους δείκτες πτώση σημείωσε μόνο ο δείκτης της Υγείας (-0,32%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+7,34%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+7,20%), των Κατασκευών (+7,04%), ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,36%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πτώση σημείωσαν μόνο οι μετοχές της MIG (-1,71%) και της Κύπρου (-0,77%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+8,26%), της ΔΕΗ (+8,12%), της Μυτιληναίος (+7,56%), της Τιτάν (+7,43%) και του ΟΤΕ (+7,34%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μοχλός +29,96%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +20,00%, Attica Συμμετοχών +19,79%, F.H.L Κυριακίδης +19,52% και Τηλέτυπος +19,40%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ -19,62%, Κεραμεία Αλλατίνη -16,67%, ΑΕΓΕΚ(κο) -12,17%, Χαϊδεμένος -9,87% και CPI-9,78%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442