Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συναγερμός λόγω… πιράνχας σε πόλη της νότιας Κίνας

Συναγερμός λόγω… πιράνχας σε πόλη της νότιας Κίνας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Λιουζού στη νότια Κίνα μετά την επίθεση από πιράνχας που δέχθηκαν δυο άνθρωποι σε ποταμό και προσφέρουν 1.000 γιουάν (περίπου 130 ευρώ) για κάθε ψάρι που θα πιάνεται ζωντανό ή νεκρό.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές πόλης της νότιας Κίνας μετά την επίθεση από πιράνχας που δέχθηκαν δυο άνθρωποι σε ποταμό και προσφέρουν 1.000 γιουάν (περίπου 130 ευρώ) για κάθε ψάρι που θα πιάνεται ζωντανό ή νεκρό, μεταδίδουν σήμερα τα κινεζικά ΜΜΕ.

Οι αρχές της Λιουζού στην επαρχία Γουανγσί ζήτησαν από τους κατοίκους να προσπαθήσουν να πιάσουν τα ψάρια αυτά που ζουν στα γλυκά νερά της νότιας Αμερικής και του Αμαζονίου, τα οποία τραυμάτισαν σοβαρά δυο ανθρώπους στις αρχές της εβδομάδας που κολυμπούσαν στον ποταμό Λιουτζιάνγκ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily.

«Το ψάρεμα με δίχτυα δεν επιτρέπεται στο τμήμα του ποταμού που διαρρέει την πόλη, αλλά αυτή τη φορά κάναμε μια εξαίρεση. Πέντε μικρά αλιευτικά με πεπειραμένους ψαράδες πλέουν στην περιοχή από τη Δευτέρα. Επιπλέον, 40 ψαράδες από την τοπική ένωση αλιέων προσπαθούν από τη Δευτέρα να πιάσουν πιράνχας χρησιμοποιώντας χοιρινό σαν δόλωμα» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πολλοί ακόμα κάτοικοι, οπλισμένοι με κοντάρια, έχουν λάβει θέσεις στις όχθες του ποταμού.

Πάντως, σύμφωνα με την China Daily, οι ημέρες των πιράνχας είναι μετρημένες γιατί τα ψάρια αυτά δε ζουν σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου, όπως θα συμβεί στον ποταμό αυτό στη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα πιράνχας ίσως άφησαν στο ποτάμι κάποιοι που τα είχαν αγοράσει για «διακόσμηση» του ενυδρείου τους, και οι αρχές τώρα εντείνουν τους ελέγχους στις αγορές για να εμποδίσουν τις πωλήσεις τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο