Στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της η έκδοση παραγωγής του Juke Nismo.
Παρότι η ιαπωνική φίρμα δεν ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένο Juke, πέρα από το γεγονός ότι θα εφοδιαστεί με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων, αναμένεται να αποτελέσει την ισχυρότερη εκδοχή του αυτοκινήτου – εξαιρώντας φυσικά το Juke-R.
Πέρα από τις αναβαθμίσεις που θα δεχτεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα αεροδυναμικά βοηθήματα του αμαξώματος, οι τροχοί των 18 ιντσών, το ανασχεδιασμένο τιμόνι, ο νέος επιλογέας των ταχυτήτων, τα πεντάλ και τα καθίσματα.
Αντιστοίχως, οι νέες ρυθμίσεις της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης, του traction control, καθώς και η παρουσία του ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, θα υποστηρίζουν στην πράξη το δυναμικό προφίλ της έκδοσης.
Το Juke Nismo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσια της ιαπωνικής φίρμας στο Sunderland της Μ.Βρετανίας, αποτελώντας την πρώτη από μία σειρά αντίστοιχων εκδόσεων που θα παρουσιάσει η Nissan το επόμενο διάστημα.
Οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2013.