Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας
Το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιμόν Πέρες. Ο Γερμανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ και θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα ο Γ.Γκάουκ τόνισε ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν αποτελεί απειλή μόνο για το Ισραήλ αλλά και για την Ευρώπη.
Το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιμόν Πέρες.
Ο Γερμανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ και θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.
Σε συνέντευξη Τύπου, που δημοσιεύεται στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ο Γιοακίμ Γκάουκ τόνισε ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν αποτελεί απειλή μόνο για το Ισραήλ και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την Ευρώπη.
«Ανησυχώ πολύ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Με δεδομένες τις δηλώσεις ιρανών ηγετών, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά είναι εν δυνάμει απειλή για την περιοχή και επίσης για εμάς στην Ευρώπη» τονίζει ο Γερμανός πρόεδρος.
«Παρόλο που η αυξανόμενη δυσαρέσκεια για το Ισραήλ δεν είναι αποκλειστικά και μόνο γερμανικό φαινόμενο, εμείς οι Γερμανοί πρέπει να αναρωτηθούμε: με ποιο πνεύμα κρίνουμε την πολιτική του Ισραήλ; Αυτό πρέπει να το κάνουμε σε πνεύμα φιλίας» τονίζει ο Γκάουκ.
«Είναι αποδεκτό να κρίνει κανείς, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις» υπογραμμίζει ο Γερμανός πρόεδρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Κίνδυνος στη δημόσια υγεία από την απόσυρση αντιβιοτικού πρώτης γραμμής
- Ιράν: Σενάρια για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του καθεστώτος – Τι μπορεί να σημάνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442