Αισιόδοξη η Ντόρα Μπακογιάννη για είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή
Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή εμφανίστηκε, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, επιτέθηκε «στους δύο αδιόρθωτους των τέως 'μεγάλων' κομμάτων και στους 'επτά της δραχμής'» και επέρριψε ευθύνες στη «φαιοκόκκινη συμμαχία», η οποία, όπως είπε, βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου.
Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή εμφανίστηκε, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Βλέπουν απόψε όλοι εδώ το αυξανόμενο ρεύμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την πορεία της νίκης και της εισόδου της στη νέα Βουλή» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα η κ. Μπακογιάννη και χαρακτήρισε το κόμμα της κίνημα ευθύνης και ανατροπής ανάμεσα «στους δύο αδιόρθωτους των τέως ‘μεγάλων’ κομμάτων και στους ‘επτά της δραχμής’».
Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για κολοσσιαίες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός, καταλογίζοντάς τους ατολμία να κάνουν ριζικές αλλαγές.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνες, όμως, απέδωσε ονομαστικά στην Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και άλλους πολιτικούς αρχηγούς «στη φαιοκόκκινη συμμαχία», κατηγορώντας τους ότι πατάνε στον πόνο του λαού, βάζοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου.
«Τα ‘κόμματα της δραχμής’, τα κόμματα της χρεοκοπίας, σας καλούν να αυτοκτονήσετε για να γιγαντωθούν εκλογικά εκείνα» συνέχισε και λίγο μετά ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους.
«Σας εξαπατούν ότι, ακόμα και αν εμείς αθετήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, οι άλλοι μας τρέμουν και γι’ αυτό δεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν από το ευρώ. Κούνια που τους κούναγε» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενη δε «σε δημοκράτες και Ευρωπαίους πολίτες που παραμένουν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων μικρών φιλελεύθερων κομμάτων», είπε πως η θέση τους είναι στη Δημοκρατική Συμμαχία.
«Ελάτε να σπάσουμε μαζί το αμετανόητο δίπολο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Υπάρχει μια σταθερή, τολμηρή, ευρωπαϊκή, τρίτη οδός, η μόνη αληθινά ικανή να συντελέσει στη σωτηρία της πατρίδας. Έτσι κι αλλιώς κανείς απ’ τους πρώην «μεγάλους» δεν θα έχει αυτοδυναμία» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι παρουσιάζει προτάσεις που από μήνες έχει υποβάλλει η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή, ως δικές του ιδέες και ως «επαναστατική αλλαγή» και επεσήμανε ότι η ίδια πέρασε την πρότασή της από την ομάδα των Φιλελεύθερων Ευρωπαίων Δημοκρατών.
«Εμείς περάσαμε ολόκληρα προγράμματα υπέρ της Ελλάδας στη μεγάλη μας πολιτική ομάδα, όταν ο κ. Σαμαράς σιωπούσε για να μην δεχθεί γενικευμένη επίθεση» σημείωσε και ολοκληρώνοντας την ομιλία της εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442