Απειλές κατά της ζωής του αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ
Στις 14 Μαΐου θα ορίσει η ΕΣΑΠ τον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 Ανδρών, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρός της, Παντελής Ταρνατόρος, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η διοργανώτρια αρχή το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Ταρνατόρος επέρριψε τις ευθύνες για την αναβολή του αγώνα στον γηπεδούχο Ηρακλή και την αστυνομία, ενώ αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του.
Στις 14 Μαΐου θα ορίσει η ΕΣΑΠ τον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 Ανδρών, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρός της, Παντελής Ταρνατόρος, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η διοργανώτρια αρχή το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Ταρνατόρος επέρριψε τις ευθύνες για την αναβολή του αγώνα στον γηπεδούχο Ηρακλή και την αστυνομία, ενώ αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του.
«Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο τελικός ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου. Όλα θα είναι έτοιμα. Από εκεί και πέρα, όποιος κατέβει, κατέβηκε. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει ως ΕΣΑΠ. Όποιος δεν κατέβει στον αγώνα, μηδενίζεται στο φετινό πρωτάθλημα και αφαίρεση τριών βαθμών για το επόμενο. Επίσης, θα τεθεί ζήτημα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα» είπε ο Παντελής Ταρνατόρος, ο οποίος συνέχισε: «Για τα μέτρα ασφαλείας στη Μίκρα την ευθύνη έχει η αστυνομία, ενώ ευθύνη για τη διοργάνωση είχε καθαρά το γηπεδούχο σωματείο. Δεν προβλέψαμε ότι η ΕΣΑΠ θα γίνει δικηγορικό γραφείο. Αν το γνωρίζαμε ότι θα γίνουν αυτά τα πράγματα, δεν θα αφήναμε να μπουν τόσα άτομα μέσα. Η ΕΣΑΠ ζήτησε από την αστυνομία ισχυρά ασφαλιστικά μέτρα. Από την άλλη, η αστυνομία εμφανίστηκε καθυστερημένα στο γήπεδο. Τα στελέχη της ΕΣΑΠ πήγαν να διαχειριστούν μια γιορτή. Είναι σαφέστατο ποιος έχει την ευθύνη».
Στην αναφορά του για τα εισιτήρια της αναμέτρησης, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τόνισε ότι «βγάλαμε τα εισιτήρια και τα δώσαμε να τα διαχειριστεί ο Ηρακλής. Αν δεν τα βγάζαμε, δεν θα γινόταν αγώνας. Αν φταίμε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Σύμφωνα όμως με τους κανονισμούς, αν το εκάστοτε σωματείο δεν μπορεί να εκδώσει τα εισιτήρια, αναλαμβάνει η ΕΣΑΠ. Για τα υπεράριθμα εισιτήρια βρέθηκαν πολλά πλαστά, που εμείς τα βρήκαμε. Είχαν ανοίξει επιπλέον πόρτες στο κλειστό -για το οποίο δεν φταίει η ΕΣΑΠ- ενώ έγιναν επεισόδια έξω από το γήπεδο με τους φιλάθλους και την αστυνομία».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ταρνατόρος ισχυρίστηκε ότι απειλείται: «Εδώ και ενάμιση μήνα είμαι δέκτης υβριστικών και απειλητικών ανώνυμων μηνυμάτων από ανθρώπους του Ηρακλή, κάτι για το οποίο έχω ενημερώσει. Οι συνάδελφοί μου το ήξεραν. Παρ’ όλα αυτά ήθελα να πάω στη Θεσσαλονίκη. Μίλησα με 2-3 ανθρώπους και μου είπαν να μην πάω. Πιθανόν η παρουσία μου να δημιουργούσε και άλλο πρόβλημα».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.