Νέο «μαχαίρι» στις δαπάνες των ΔΕΚΟ
Μέτρα ύψους 602 εκατ. ευρώ θα λάβουν στη διετία 2013-2014 οι διοικήσεις μεγάλων ΔΕΚΟ. Οι παρεμβάσεις αυτές που θα περιγράφουν από τις ΔΕΚΟ στα τριετή επιχειρησιακά πλάνα που θα καταθέσουν μέχρι αύριο, Τρίτη 24 Απριλίου στο υπουργείο Οικονομικών θα είναι απολύτως δεσμευτικές για τις διοικήσεις των δημοσιών επιχειρήσεων και οργανισμών. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν μισθολογικές περικοπές, περιρισμό λειτουργικών δαπανών, πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων και αυξήσες σε εισιτήρια.
Μέτρα ύψους 602 εκατ. ευρώ θα λάβουν στη διετία 2013-2014 οι διοικήσεις μεγάλων ΔΕΚΟ.
Οι παρεμβάσεις αυτές που θα περιγράφουν από τις ΔΕΚΟ στα τριετή επιχειρησιακά πλάνα που θα καταθέσουν μέχρι αύριο Τρίτη 24 Απριλίου στο υπουργείο Οικονομικών θα είναι απολύτως δεσμευτικές για τις διοικήσεις των δημοσιών επιχειρήσεων και οργανισμών.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο έχει ζητήσει από τις Κοινωνία της Πληροφορίας, Αττικό Μετρό, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΕΑΣ, ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΡΤ, Ηλεκτρομηχανική να αποκρυσταλλώσουν τα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Τα 362 εκατ. ευρώ από τα 602 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε μισθολογικές περικοπές, στο περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, στην πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων και στην αναδιοργάνωση των επιχειρησιακών μονάδων. Τα 240 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων και κυρίως σε αυξήσεις εισιτηρίων και κομίστρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρέθηκε σορός άνδρα κοντά στις εκβολές του Κηφισού
- Υποβρύχιο βίντεο ενός… πιγκουίνου – Τι κατέγραψε η κάμερα
- «Πρωταθλητής» στην επιθετικότητα το Ισραήλ – Πόσες χιλιάδες πλήγματα πραγματοποίησε το 2025
- Παντρεύτηκαν στο Περιστέρι… και η Ρία Ελληνίδου είχε δίπλα στην εκκλησία συναυλία
- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν έρευνα για την άνοδο του αντισημιτισμού
- Φερνάντο για πιθανή αποχώρηση Τζόουνς: «Πρώτη φορά το ακούω, θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε πάνω του»
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442