Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή Αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού
Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί παρακολούθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή στους ορθόδοξους ναούς όλου του κόσμου την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού. Ιδιαίτερα στην Μονή Πεντέλης, η τελετή παίρνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού γίνεται αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης.
Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί παρακολούθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή στους ορθόδοξους ναούς όλου του κόσμου την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού.
Ιδιαίτερα στην Μονή Πεντέλης, η τελετή παίρνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού γίνεται αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα λοφίσκο μέσα στον προαύλιο χώρο της Μονής. Εκεί βρίσκεται ο Σταυρός του Μαρτυρίου.
Δεκάδες πιστοί από νωρίς το πρωί στήθηκαν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν.
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο ηγούμενος της Μονής, μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, επικεφαλής πομπής έφυγε από το ναό και αναπαριστώντας την πορεία προς το Γολγοθά ανέβηκε το λόφο όπου βρίσκεται ο Σταυρός με τον Εσταυρωμένο Ιησού.
Μαζί του ιερείς και μοναχοί, ενώ η φιλαρμονική απέδιδε πένθιμους ύμνους.
Ο ηγούμενος κατέβασε το Σώμα του Ιησού από το Σταυρό και βοηθούμενος από τους μοναχούς το τύλιξε σε λευκό σεντόνι.
Λίγο αργότερα το τοποθέτησε στον τάφο που βρίσκεται στον περίβολο της Μονής και το σφράγισε με λίθο, όπως στα Ιεροσόλυμα πριν από 2000 χρόνια.
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει η περιφορά του επιταφίου.
Παρά τη θλίψη της σημερινής μέρας, μέσα της περικλείεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα πρώτα ματς της 20ης αγωνιστικής (pic)
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442