Υπηρεσία για τα δικαιώματα των ανδρών καθιερώνει η Ζυρίχη
Αξιωματούχος υπεύθυνος για τα δικαιώματα των ανδρών διορίστηκε στο καντόνι της Ζυρίχης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελβετίας. Ο 39χρονος Μάρκους Τόινερτ, ψυχολόγος και κοινωνιολόγος, είναι επικεφαλής της οργάνωσης «Manner.ch» που ζητά να δοθούν στους άνδρες τα ίδια δικαιώματα με αυτά που απολαμβάνουν οι γυναίκες, όπως για παράδειγμα να καθιερωθεί η άδεια πατρότητας.
Αξιωματούχος υπεύθυνος για τα δικαιώματα των ανδρών διορίστηκε στο καντόνι της Ζυρίχης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελβετίας.
Ο 39χρονος Μάρκους Τόινερτ, ψυχολόγος και κοινωνιολόγος, είναι επικεφαλής της οργάνωσης «Manner.ch» που ζητά να δοθούν στους άνδρες τα ίδια δικαιώματα με αυτά που απολαμβάνουν οι γυναίκες, όπως για παράδειγμα να καθιερωθεί η άδεια πατρότητας.
Η νέα υπηρεσία θα βοηθά κυρίως νεαρά αγόρια που θέλουν να ασχοληθούν με επαγγέλματα στα οποία συνήθως προτιμώνται οι γυναίκες. Επίσης, θα παρέχει βοήθεια στους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να συνδυάζουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή τους.
Σύμφωνα με την Έλενα Τράχσελ, την υπεύθυνη του γραφείου ισότητας της Ζυρίχης, για τις γυναίκες παρέχονταν εδώ και χρόνια παρόμοιες υπηρεσίες και ήταν καιρός να καλυφθεί το κενό αυτό και για τους άνδρες.
Ο Μάρκους Τόινερτ αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας