Μήνυμα «προς τον Λαό» για την οικονομική κρίση από την Εκκλησία της Ελλάδος
Τη συμπαράσταση τους στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό καταρχήν με κείμενό τους και ακολούθως με την «όποια συμπαράσταση στο μέτρο του δυνατού» αποφάσισαν να εκφράσουν ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασαν εκτάκτως με κύριο θέμα την οικονομική κρίση.
Τη συμπαράσταση τους στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό καταρχήν με κείμενό τους και ακολούθως με την «όποια συμπαράσταση στο μέτρο του δυνατού» αποφάσισαν να εκφράσουν ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασαν εκτάκτως με κύριο θέμα την οικονομική κρίση.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δοκιμασία και η Εκκλησία πρέπει να σταθεί όσο ποτέ άλλοτε στο πλευρό των Ελλήνων» δήλωσαν ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεραρχίας, και σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού των πιστών θα αποστείλουν ειδικό κείμενο «Προς το Λαό», που θα διαβαστεί σε όλες τις ενορίες της χώρας, μέσα από το οποίο θα εκφράζονται οι θέσεις της Ιεραρχίας.
«Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η ένδεια κάθε μέρα όλο και περισσότερο μας αγγίζουν. Η χώρα μας βρίσκεται σε δοκιμασία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Πρώτος μας στόχος η σωστή και συνεχής διαποίμανση του λαού μας. Η Εκκλησία μας δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως μητέρα. Πάντοτε, ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών, ο σύνδεσμος γίνεται πιο δυνατός.»
Κατά τη συνεδρίαση, αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος είπε στους συναδέλφους του ότι στην περιοχή που ποιμαίνει τέσσερις άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442