Συνελήφθη και ομολόγησε ο φερόμενος αρχηγός των χάκερ LulzSec
Ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας χάκερ LulzSec συνελήφθη στη Νέα Υόρκη μαζί με άλλους κατηγορούμενους και ομολόγησε τη συμμετοχή του σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και οργανισμών, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας χάκερ LulzSec συνελήφθη στη Νέα Υόρκη μαζί με άλλους κατηγορούμενους και ομολόγησε τη συμμετοχή του σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και οργανισμών.
Την είδηση μεταδίδει την Τρίτη το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας που δεν κατονομάζεται. Τα δικαστικά έγγραφα στα οποία αναφερόταν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα.
Σύμφωνα με την πηγή του αμερικανικού πρακτορείου, πέντε μέλη των LulzSec έχουν συλληφθεί ή πρόκειται να συλληφθούν τις επόμενες ώρες στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία.
Η οργάνωση LulzSec, που θεωρείται παρακλάδι της «χακτιβιστικής» οργάνωσης Anonymous, είχε αναλάβει μαζί με τους Anonymous την ευθύνη για ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον εταιρειών που είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν με το WikiLeaks -η λίστα των στόχων περιλαμβάνει τις PayPal, Visa και Mastercard. Τον Ιούνιο του 2011, η ομάδα είχε ανακοινώσει ότι διαλύεται, αφού προηγουμένως, τα έκανε γυαλιά-καρφιά.
Αρχηγός των LulzSec φέρεται να είναι ο Χέκτορ Χαβιέ Μονσέγκουρ, κάτοικος Μανχάταν, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την παραβίαση υπολογιστών,
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Μονσέγκουρ ήταν μέλος συνολικά τριών οργανώσεων χάκερ -LulzSec, Anonymous και Internet Feds.
Ως μέλος των Anonymous, φέρεται να συμμετείχε σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτυακών τόπων στην Αλγερία, την Τυνησία και την Υεμένη, στη διάρκεια της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, ενώ ως μέλος των Internet Feds φέρεται να συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών HBGary, του δικτύου Fox και άλλων αμερικανικών εταιρειών.
Όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική αστυνομία, ένας από τους πέντε κατηγορούμενους κρατείται στο Δουβλίνο.
Τουλάχιστον δύο ακόμα φερόμενα μέλη των Anonymous και των LulzSec έχουν συλληφθεί στη Βρετανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον
- Κεντρική Μακεδονία: Στα αγροτικά μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442