Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,35 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Marfin Popular
Η Marfin Popular Bank σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δις ευρώ με έκδοση κοινών μετοχών, καθώς και να επικεντρωθεί στην αγορά της Κύπρου, μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών ύψους 2,5 δις ευρώ για το 2011 εξαιτίας και της περικοπής του ελληνικού χρέους. Η Marfin χρειάζεται τα νέα κεφάλαια προκειμένου να συμμορφωθεί με τον προβλεπόμενο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% έως τα τέλη Ιουνίου.
Η Marfin Popular Bank σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δις ευρώ με έκδοση κοινών μετοχών, καθώς και να επικεντρωθεί στην αγορά της Κύπρου, μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών ύψους 2,5 δις ευρώ για το 2011 εξαιτίας της περικοπής του ελληνικού χρέους.
Υποδηλώνοντας ότι θέλει να απομακρυνθεί από την ελληνική τραπεζική αγορά, η MRB ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «επανατοποθετείται στρατηγικά με την έδρα της την Κύπρο να αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης του ομίλου».
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου ανέφερε επίσης ότι η προτεινόμενη ΑΜΚ με έκδοση κοινών μετοχών θα προσφερθεί είτε μέσω έκδοσης δικαιωμάτων υπέρ των μετόχων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, είτε και των δυο.
Αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για ρωσικό ενδιαφέρον: Δημοσίευμα στον «Πολίτη» ανέφερε ότι η ρωσική τράπεζα VTB ενδιαφέρεται για στρατηγική συμμετοχή στην τράπεζα. Η MPB, σχολίασε επίσημα η τράπεζα σε ανακοίνωσή της «έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος συμμετοχής από αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση».
Η Marfin χρειάζεται τα νέα κεφάλαια προκειμένου να συμμορφωθεί με τον προβλεπόμενο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% έως τα τέλη Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442