Κερκυ(ω)ραία με «διπλό» παραμονής μέσα στο Καυτανζόγλειο
Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά τις 4 Ιανουαρίου (1-0 τον Άρη) πανηγύρισε η ομάδα του Χάβι Γκράθια στο εξ αναβολής ντέρμπι των ουραγών στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Οι Φαίακες επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας Δράμας με 1-0 χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Αγρίτη στο 20’ και έκαναν τεράστιο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά τις 4 Ιανουαρίου (1-0 τον Άρη) πανηγύρισε η ομάδα του Χάβι Γκράθια στο εξ αναβολής ντέρμπι των ουραγών στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Οι Φαίακες επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας Δράμας με 1-0 χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Αγρίτη στο 20’ και έκαναν τεράστιο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Η Κέρκυρα ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία των Δραμινών βρισκόταν στα ύψη μετά τις δύο διαδοχικές νίκες επί του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα. Έτσι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων, τον Αγρίτη, οι Φαίακες πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων για ένα τέρμα. Στο 19΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα τέρμα όταν ο Ιωάννου βγήκε τετ α τετ, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ. Ένα λεπτό αργότερα η υπεροχή της Κέρκυρας καρποφόρησε όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ερίθε, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Αγρίτη που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.
Η Δόξα προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή της στη συνέχεια και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει χάρη σε λάθος εκτίμηση του Γκαλίνοβιτς σε ένα φάουλ το Λεάντρο στο 33΄. Ευτυχώς για την Κέρκυρα, ο Κροάτης τερματοφύλακας πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του, πριν αυτό κοστίσει στην ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ο Καλαντζής βρήκε στην αντεπίθεση τον Αγρίτη, ο σκόρερ του αγώνα προτίμησε να πάρει πάνω του την ευκαιρία και ο Σέρεμετ κατάφερε να αποκρούσει.
Η καλύτερη ευκαιρία της Δόξας για ισοφάριση ήρθε στο 64΄ όταν ο Κάπελ πάσαρε στον Κυβελίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, τον οποίο πλάσαρε χωρίς επιτυχία. Η Δόξα συνέχισε να πιέζει αλλά το σουτ του Λίμα (79΄) και η κεφαλιά του Κυβελίδη (84΄) σταματήθηκαν από τον Γκαλίνοβιτς. Έτσι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων, η Κέρκυρα κράτησε το αποτέλεσμα και πήρε τρεις σπουδαίους βαθμούς για τη συνέχεια.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Τριποτσέρης – Γραμμόζης, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Ερίθε
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρη, Γελαδάρη (61΄ Κατσικογιάννης), Βέρτζο, Λεάντρο (36΄ Αγγελούδης), Καπέλ, Αραβίδη, Λίμα, Παπαδόπουλο (46΄ Ρούτσης), Ψυχογιό, Κυβελίδη.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκαρθία): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζη, Καλαντζή, Αγρίτη (88΄ Γιάντσης), Αρίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμο, Οσμάν, Ιωάννου (71΄ Μπάρκογλου), Ηλιάδη (10΄ Σακελλαρίου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Δράση με ελληνικό μπάσκετ και Champions League
- Αίτημα για μόνιμη συμμετοχή στη Euroleague κατέθεσε ο ΠΑΟΚ
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Σούπερ Ντεμπελέ και μεγάλη πρόκριση για τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)
- Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-2: Οι γηπεδούχοι άντεξαν «με νύχια και με δόντια» και προκρίθηκαν στην 4άδα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442