Κρίσιμη αναμέτρηση για τους Ρεπουμπλικάνους στο Νιου Χαμσάιρ (infographic)
Δεύτερη νίκη στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να εξασφαλίσει ο Μιτ Ρόμνεϊ στο Νιου Χαμσάιρ κάτι που σε συνδυασμό με το δημοσκοπικό του προβάδισμα θα του δώσει σημαντική ώθηση στην κούρσα της διεκδίκησης του Λευκού Οίκου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η ψαλίδα με τους άλλους υποψήφιους έκλεισε ελαφρά, καθώς οι αντίπαλοι του Ρόμνεϊ έστρεψαν στο ντιμπέιτ τα πυρά τους κατά του συνυποψήφιού τους.
Δεύτερη νίκη στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να εξασφαλίσει ο Μιτ Ρόμνεϊ στο Νιου Χαμσάιρ κάτι που σε συνδυασμό με το δημοσκοπικό του προβάδισμα θα του δώσει σημαντική ώθηση στην κούρσα της διεκδίκησης του Λευκού Οίκου.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η ψαλίδα με τους άλλους υποψήφιους έκλεισε ελαφρά, καθώς οι αντίπαλοι του Ρόμνεϊ έστρεψαν στο ντιμπέιτ τα πυρά τους κατά του συνυποψήφιού τους.
Συγκεκριμένα, ο Ρόμνεϊ προηγείται κατά 13% ή κατά 17% (σύμφωνα με δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις) έναντι του δεύτερου υποψήφιου.
Για τη δεύτερη θέση παλεύουν ο Τζον Χάντσμαν, ο οποίος έχει βασίσει σχεδόν ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στις εκλογές της Τρίτης, και ο Ρον Πολ.
Πάντως σε εθνικό επίπεδο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, ο Ρόμνεϊ υπολείπεται του Ομπάμα με 43% έναντι του 48% του προέδρου, έχοντας κερδίσει έδαφος εναντίον του Ομπάμα. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων προηγείται κατά την ίδια έρευνα και των συνυποψηφίων του—δεύτερος έρχεται ο Νιουτ Γκίνγκριτς.
Οι κάλπες άνοιξαν το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδος). Ωστόσο, η μικρή κοινότητα Ντίξβιλ Νοτς άνοιξε τις κάλπες τα μεσάνυχτα, οπότε και ψήφισαν και οι εννέα εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της.
Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Bain Capital, εταιρείας που αγόραζε και αναδιάρθρωνε οικονομικά προβληματικές επιχειρήσεις, επικρίθηκε από τους αντιπάλους του, στο ντιμπέιτ του Σαββάτου, ότι πολλοί εργαζόμενοι απολύθηκαν εξαιτίας της δράσης του. Ο ίδιος υποστηρίζει αντίθετα ότι δημιούργησε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Μιλώντας για το πώς οι διοικούντες μιας επιχείρησης μπορούν να διαλέγουν τους ιδιωτικούς ασφαλιστές υγείας, είπε: «Εάν δεν σας αρέσει αυτό που κάνουν, μπορείτε να τους απολύσετε. Μου αρέσει να μπορώ να απολύω ανθρώπους που προσφέρουν υπηρεσίες σε εμένα».
«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ αρέσκεται στο να απολύει ανθρώπους. Εμένα μου αρέσει να δημιουργώ θέσεις εργασίας» απάντησε ο Τζον Χάντσμαν, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα. Και αυτός επικρίθηκε γιατί συνεργάστηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα αν και επισήμανε ότι ως προσβευτής έκανε το καθήκον του παρά την ιδεολογική διαφορά με τον πρόεδρο.
Με τη νίκη του Μιτ Ρόμνεϊ να θεωρείται βέβαιη, οι υποψήφιοι έχουν ήδη επικεντρώσει την προσοχή τους στη Νότια Καρολίνα και τη Φλόριντα, δύο μεγάλες πολιτείες που κρίνουν πολλά σε κομματικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό την ώρα της κάλπης. Οι εκλογές διεξάγονται στις 21 και τις 31 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442