Καταζητείται Ρώσος… Άγιος Βασίλης που ζητούσε δώρα από παιδάκια
Οι ρωσικές Αρχές αναζητούν έναν άνδρα που τηλεφωνούσε σε σπίτια και κατάφερνε να πείσει τα μικρά παιδιά που σήκωναν το τηλέφωνο ότι πρέπει να κάνουν ένα... δώρο στον Άγιο Βασίλη. Ο απατεώνας Πατέρας Πάγος, όπως αποκαλείται ο Άγιος Βασίλης στη Ρωσία, έλεγε στα παιδιά ότι θα έχουν όποιο δώρο θέλουν για τα Χριστούγεννα αρκεί να του δώσουν μία... προκαταβολή σε μετρητά ή χρυσαφικά -να τα πετάξουν από το παράθυρο ή να τα βάλουν σε ένα κουτί μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού τους.
Οι ρωσικές Αρχές αναζητούν έναν άνδρα που τηλεφωνούσε σε σπίτια και κατάφερνε να πείσει τα μικρά παιδιά που σήκωναν το τηλέφωνο ότι πρέπει να κάνουν ένα… δώρο στον Άγιο Βασίλη, αποσπώντας έτσι διάφορα πολύτιμα αντικείμενα.
Τρεις οικογένειες από την πόλη Σουργκούτ της κεντρικής Σιβηρίας κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τον Πατέρα Πάγο, όπως αποκαλείται ο Άγιος Βασίλης στη Ρωσία.
Ο απατεώνας «άγιος» έλεγε στα παιδιά ότι θα λάμβαναν όποιο δώρο επιθυμούσαν για τα Χριστούγεννα, αρκεί να μαζέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι τους και να τα πετάξουν από το παράθυρο ή να τα βάλουν σε ένα κουτί μπροστά στην εξώπορτα.
Στα θύματά του περιλαμβάνονται δύο αγόρια και ένα κορίτσι κάτω των οκτώ ετών. Ο απατεώνας κατάφερε να πάρει χρήματα, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα.
Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα πώς ο δράστης έβρισκε τους αριθμούς των τηλεφώνων και καλούσε όταν τα παιδιά βρίσκονταν μόνα στο σπίτι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
- Σε πόσες μέρες γίνεται η έκδοση των συντάξεων – Η προϋπόθεση για σύνταξη-εξπρές
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442