Αυτόματο κιβώτιο για τις «πράσινες» εκδόσεις DRIVe της Volvo
Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ως επιλογή για τα S60, V60, V70 και S80 -εκδόσεις DRIVe- θα διαθέτει σύντομα η Volvo, επισημαίνοντας ότι το νέο στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τον οικολογικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων εκδόσεων.
Την ένταξη του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Powershift στον προαιρετικό εξοπλισμό των πετρελαιοκίνητων DRIVe εκδόσεων των S60, V60, V70 και S80 ανακοίνωσε ότι δρομολογεί η σουηδική φίρμα.
Η παραγωγή των εκδόσεων με το αυτόματο κιβώτιο πρόκειται να ξεκινήσει από τα μέσα Φεβρουάριου 2012 και όπως υπογραμμίζει η Volvo, η προσθήκη του Powershift δεν διαφοροποιεί στο ελάχιστο τον πράσινο προσανατολισμό των εκδόσεων DRIVe καθώς δεν επηρεάζει αρνητικά τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Έτσι, η κατανάλωση καυσίμου του S60 DRIVe με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με το κιβώτιο Powershift των έξι σχέσεων, παραμένει στα 4,3 λίτρα/100 χλμ., ενώ, το ίδιο ισχύει και για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που διατηρούνται στα 114 γρ./χλμ.
Αντιστοίχως ισχύει και για τις εκδόσεις DRIVe των μοντέλων V60, V70 και S80 οι οποίες συνδυάζοντας το κιβώτιο Powershift με το γνωστό κινητήρα των 1,6 λίτρων, διατηρούν τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα ίδια επίπεδα με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις τους, ήτοι στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. και στα 119 γρ./χλμ.
Παράλληλα με την προσθήκη του Powershift στον εξοπλισμό τεσσάρων μοντέλων της, η Volvo ανακοίνωσε ότι βελτίωσε προς το οικολογικότερο τα χαρακτηριστικά του γνωστού βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων που εξοπλίζει τα S60 και V60. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι μηχανικοί της Volvo κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση του συγκεκριμένου κινητήρα στα 5,8 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 135 γρ./χλμ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας