Πάνω από 500 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ταϊλάνδη
Ξεπερνούν τους πεντακόσιους οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που τα νερά απειλούν το κέντρο της Μπανγκόκ, μέρος της οποίας είναι πλημμυρισμένο.
Ξεπερνούν τους πεντακόσιους οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που τα νερά απειλούν το κέντρο της Μπανγκόκ, μέρος της οποίας είναι πλημμυρισμένο.
Σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί έφτασαν τους 506 σε όλη τη χώρα, δηλαδή 60 περισσότεροι από τον προηγούμενο απολογισμό πριν από 24 ώρες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος στην Μπανγκόκ παρ’όλο που το ένα πέμπτο της πόλης έχει πλημμυρίσει. Τα νερά παρασύρουν λάσπες, τοξικά απόβλητα, κουφάρια ζώων με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εμφάνισης
ασθενειών.
Οι Αρχές έχουν ζητήσει να εκκενωθούν οκτώ από τα 50 διαμερίσματα της Μπανγκόκ ενώ οδικές αρτηρίες και γραμμές μέσων μεταφοράς παραμένουν κλειστές ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Το μετρό λειτουργεί κανονικά.
Οι πλημμύρες, οι μεγαλύτερες των τελευταίων 50 ετών, έχουν πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ταϊλάνδη. Πάντως σε μερικές περιοχές τα νερά έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν.
Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών, η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάρτα ανήγγειλε ότι θα ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο να διατεθούν 100 δισεκατομμύρια μπαχτ (περίπου 2,35 δισ. ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442