Επιλέχτηκαν τα προσωρινά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2012-2013
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επέλεξε την Παρασκευή τις χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας σαν μη μόνιμα μέλη για το διάστημα 2012-2013. Πρόκειται για το Πακιστάν, το Μαρόκο, τη Γουατεμάλα, το Τόγκο και μία από την Ευρώπη, το Αζερμπαϊτζάν ή η Σλοβενία, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση δεν είχε αποτέλεσμα και θα επαναληφθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επέλεξε την Παρασκευή τις χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας σαν μη μόνιμα μέλη για το διάστημα 2012-2013.
Πρόκειται για το Πακιστάν, το Μαρόκο, τη Γουατεμάλα και το Τόγκο. Μία έδρα θα καταλάβει το Αζερμπαϊτζάν ή η Σλοβενία αλλά η μεταξύ τους αναμέτρηση δεν είχε αποτέλεσμα και θα επαναληφθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας το Πακιστάν κέρδισε 129 ψήφους, το Μαρόκο 151 και η Γουατεμάλα 191 ψήφους αφού δεν είχε ανταγωνιστή στην περιφέρεια της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.
Κάθε χώρα χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 129 ψήφων, στο σώμα των 192 μελών. Αν δεν την επιτύχει, διεξάγονται περισσότεροι του ενός γύροι.
Η θητεία των μελών αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2012 και διαρκεί δύο χρόνια.
Τα υπόλοιπα πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Κολομβία, η Γερμανία, η Ινδία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, παραμένουν στο σώμα ως το τέλος του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442