Αδυναμία φορολογουμένων να υπαχθούν στην περαίωση
Προβλήματα επικρατούν με την περαίωση καθώς, δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας, αρκετές εφορίες δηλώνουν είτε ότι δεν έχουν λάβει διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών είτε ότι δεν έχει ακόμη ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο Taxis. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν προϊστάμενοι εφοριών αλλά και φοροτεχνικοί στα «ΝΕΑ», αν και το έγγραφο της σχετικής εγκυκλίου προς τις εφορίες έχει εκδοθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου με την ένδειξη μάλιστα «εξαιρετικά επείγον», η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την περαίωση ακόμη δεν έχει ανέβει στο Taxis.
Προβλήματα επικρατούν με την περαίωση, καθώς δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας, αρκετές εφορίες δηλώνουν είτε ότι δεν έχουν λάβει διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών είτε ότι δεν έχει ακόμη ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο Taxis.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν προϊστάμενοι εφοριών αλλά και φοροτεχνικοί στα Νέα, αν και το έγγραφο της σχετικής εγκυκλίου προς τις εφορίες έχει εκδοθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου με την ένδειξη μάλιστα «εξαιρετικά επείγον», η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την περαίωση ακόμη δεν έχει ανέβει στο Taxis.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις είχαν γυρίσει την πλάτη στην προηγούμενη ρύθμιση το 2010, επρόκειτο να δεχθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ραβασάκι για να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2009, το οποίο και θα έπρεπε να αποδεχθούν εντός πέντε ημερών. Διαφορετικά, θα ελέγχονταν.
Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν πως τον Σεπτέμβριο εισπράχθηκαν από περαίωση 119 εκατ. ευρώ, αλλά το πιθανότερο είναι τα έσοδα αυτά να αφορούν σημειώματα που είχαν αποσταλεί με τη ρύθμιση του 2010, τα οποία με τη νέα περαίωση αναβιώνουν.
Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς αλλά και προϊσταμένους των εφοριών, πρώτα πρέπει να ανοίξει η σχετική εφαρμογή του Taxis και μόνο αφού οι εφορίες κατεβάσουν το πρόγραμμα, μπορεί να αρχίσει η αποστολή των σημειωμάτων αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442