Συνάντηση του Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών στον ΟΗΕ
«Πλήρη ταύτιση απόψεων» σε θέματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας διαπιστώθηκε, κατά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Πλήρη ταύτιση απόψεων» σε θέματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας διαπιστώθηκε, κατά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη.
Στη συνάντηση επανεπιβεβαιώθηκε το «άριστο επίπεδο» των διμερών σχέσεων ενώ συζητήθηκε και η συμμετοχή ρωσικών εταιριών σε επενδύσεις στην Ελλάδα.
Οι δυο υπουργοί συζήτησαν την προώθηση συμβατικού πλαισίου για την ανάπτυξη και περαιτέρω εδραίωση των ελληνορωσικών σχέσεων και την υπογραφή σχετικών συμφωνιών, καθώς και την προετοιμασία για το κοινό «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα και «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία το 2014.
Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, καθώς και άλλα ευρύτερα ζητήματα της Μέσης Ανατολής.
Ο κ. Λαμπρινίδης συνεχίζει και σήμερα το πρόγραμμα των επαφών τoυ με διαδοχικές συναντήσεις, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ενώ παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αργεντινής και του Ισραήλ και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την Τετάρτη είχε συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.
Το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), ο Στ.Λαμπρινίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση και δείπνο των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μέσα στα πλαίσια του Διατλαντικού Διαλόγου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας