Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μπαζάρ με σχολικά είδη διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μπαζάρ με σχολικά είδη διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλούνται να εγκαινιάσουν τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς, συμβάλλοντας στη συλλογική χρημάτων για το έργο που επιτελεί η οργάνωση εδώ και 16 χρόνια.

Με σχολικά είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλούνται να εγκαινιάσουν τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς, συμβάλλοντας στη συλλογική χρημάτων για το έργο που επιτελεί η οργάνωση εδώ και 16 χρόνια.

Σε περίπτερα που στήνουν σε διάφορες πόλεις της χώρας, οι εθελοντές της οργάνωσης προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για τη σχολική χρονιά. Ειδικότερα:

  • Το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Νέας Πεντέλης στην Αττική,
  • Έως τις 30 Σεπτεμβρίου στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο σε ώρες καταστημάτων)
  • Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης έως και αύριο, Κυριακή, ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου η οργάνωση θα διαθέτει από τους πάγκους της σχολικά είδη στη Θεσσαλονίκη, στις οδούς Ερμού και Αριστοτέλους.
  • Το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα, οργανώνουν στα Γιάννενα διήμερο εκδηλώσεων, με ημερίδα για την «Αγάπη των απροστάτευτων παιδιών» και μπαζάρ.
  • Σχολικά είδη θα πωλούνται και στην έκθεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου, στην πρώην Σωληνουργία Κορίνθου, στις 21-25 Σεπτεμβρίου.
  • Λίγα 24ωρα μετρά και η καμπάνια της οργάνωσης σε συνεργασία με τα καταστήματα ρούχων Marks & Spencer, με ένα ευρώ από κάθε πώληση του βρεφικού και παιδικού τμήματος, το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου-15 Οκτωβρίου, να διατίθεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ιδιαιτέρως δραστήρια η οργάνωση, στην παροχή βοήθειας σε παιδιά και τις οικογένειές τους, αγωνίζεται καθημερινά για να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Στον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου, συμπεριλαμβάνονται 131.013 κλήσεις στη «Γραμμή SOS για Παιδιά 1056», μεταξύ των οποίων καταγγελίες για 409 παιδιά θύματα κακομεταχείρισης ή παραμέλησης, όπως και συμπαράσταση σε 3.947 παιδιά που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, της Θεσσαλονικής και της Πάτρας.

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ενίσχυσαν με τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδυσης 3.188 παιδιά και τις οικογένειές τους. Με ψυχολόγους της οργάνωσης συναντήθηκαν 1.561 παιδιά και οι γονείς τους για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Η οργάνωση χειρίστηκε 66 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών, ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas και η κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις Παιδιών 116000 δέχθηκε 2.953 κλήσεις.

Στα σπίτια της οργάνωσης μένουν 283 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Λόγω έλλειψης χώρων, όμως, η οργάνωση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα για φιλοξενία ακόμη 87 παιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο