Στον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες κατά τα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Εννέα άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο, στη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται την Κυριακή στον εισαγγελέα. Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγούνται τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου. Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, καθώς ομάδα νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ και η αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.
Εννέα άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο, στη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, οδηγούνται την Κυριακή στον εισαγγελέα. Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγούνται τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου. Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, καθώς ομάδα νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ και η αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.
Συγκεκριμένα, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα εννέα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς, με την κατηγορία ότι κατείχαν διάφορα αντικείμενα και συμμετείχαν στα επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα 93 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες από ρίψεις αντικειμένων, σε υποκαταστήματα τραπεζών και στην είσοδο του κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το χώρο των επεισοδίων και μετέφεραν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον πέντε άτομα, ορισμένα από τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη δακρυγόνων.
Στο μεταξύ, συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής, στη διάρκεια της νύχτας, καθάρισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και απομάκρυναν τους κατεστραμμένους κάδους και τα άλλα αντικείμενα.
Σήμερα, εξάλλου, οδηγούνται στον εισαγγελέα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης.
Ένταση στα Εξάρχεια
Καταδρομικές επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων, πραγματοποίησαν ομάδες νεαρών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής και πέταξαν βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμός ή ζημιές.
Στις 02.40 δημιουργήθηκε ένταση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, όταν περίπου 40 άτομα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της μόνιμης δύναμης των ΜΑΤ, που βρίσκεται εκεί, και έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμάτων.
Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Το μπαράζ των επιθέσεων ολοκληρώθηκε στις 03.15, όταν περίπου 70 νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ και πέτρες στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπυρίδωνος Τρικούπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442