Φθηνότερα κατά 10% τα ενοίκια για τις φοιτητικές στέγες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μειωμένες κατά 10% είναι φέτος οι τιμές στα παλιά διαμερίσματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε περιοχές που φιλοξενούν πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αρκετά δελεαστική εμφανίζεται για τους νέους η ιδέα της συγκατοίκησης. Ευκαιρίες και για νεόδμητα διαμερίσματα. Παγίδες που πρέπει να αποφύγουν γονείς και φοιτητές.
Μειωμένες κατά 10% είναι φέτος οι τιμές στα παλιά διαμερίσματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε περιοχές που φιλοξενούν πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αρκετά δελεαστική εμφανίζεται για τους νέους και η ιδέα της συγκατοίκησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αθηνών-Αττικής, Γ.Ρεβύθη, οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν για τη διαμονή των παιδιών τους που ξεκινούν τις σπουδές τους στην Αθήνα ή τον Πειραιά 200 έως 280 ευρώ για μία γκαρσονιέρα ή ένα στούντιο.
Όσοι επιλέξουν τη λύση της συγκατοίκησης σε δυάρι θα χρειαστεί να καταβάλουν για τη μίσθωσή του 300-450 ευρώ, όπως αναφέρει «Το Έθνος».
Η πτώση των τιμών στην πρωτεύουσα ανέρχεται στα 10% με 12% όσον αφορά στα παλιά διαμερίσματα, ενώ μείωση καταγράφεται και στα νεόδμητα.
Μειωμένες έως και 10% είναι και οι τιμές στα ενοικιαζόμενα σπίτια της Θεσσαλονίκης.
Παγίδες που πρέπει να αποφύγουν γονείς και φοιτητές
Συμβουλές για την ανεύρεση κατοικίας δίνει σε φοιτητές και γονείς ο Σύλλογος Κτηματομεσιτών Αθηνών-Αττικής. Μεταξύ άλλων προτείνει:
Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι παρέχει (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, τακτική αστική συγκοινωνία κλπ).
Να ελέγχουν καλά το σπίτι για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες.
Ο νόμος επιτρέπει να καταβληθεί εγγύηση μέχρι του ποσού που ισούται με το άθροισμα δύο ενοικίων.
Οι ενοικιαστές δεν πρέπει να αποδέχονται και να υπογράφουν όρους που δεν κατανοούν ή με τους οποίους δεν συμφωνούν.
Να ρωτούν εκ των προτέρων για το ύψος των κοινοχρήστων.
Να αποφεύγουν τη μίσθωση υπογείων, σοφιτών ή πολύ παλιών κατοικιών.