Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή, μετά και την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) που αποφάσισαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.Στην κορυφη της ανόδου βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή, μετά και την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) που αποφάσισαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο. Στην κορυφη της ανόδου βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη βρέθηκε να ανακτά τις 6.000 μονάδες.

Η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) αναμένεται να περιορίσει την μεταβλητότητα, ωστόσο αναλυτές τονίζουν πως δεν αρκούν για να περιορίσουν την εν εξελίξει διόρθωση.

Tα μετριοπαθέστερα των εκτιμήσεων οικονομικά στοιχεία της ημέρας δεν τάραξαν πάντως το θετικό κλίμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση: Το γαλλικό ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο στο δεύτερο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών που περίμεναν ενίσχυσή του κατά 0,3%, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη υποχώρησε το Μάιο στο 0,7% (με τους αναλυτές να ανέμεναν μηδενική μεταβολή).

Η κίνηση των τραπεζικών μετοχών όμως κράτησε πράσινους τους δείκτες: Ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών ενισχυόταν νωρίς το απόγευμα άνοδο κατά 3,1%.

Η μετοχή της Societe Generale, που είχε πρωταγωνιστεί στην υποχώρηση των προηγούμενων ημερών, ενισχυόταν κατά 3,1% ενώ με ισχυρότερη άνοδο κινούνταν και εκείνες των UBS, Credit Suisse, Barclays, Lloyds, Dexia, Deutsche Bank, Commerzbank.

Στην Γερμανία ο δείκτης DAX κατέγραφε νωρίς το απόγευμα άνοδο 3,84% και διαμορφώνεται στις 6.005,91 μονάδες.

Ανοδικά κινείται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE-100 να κινείται ανοδικά κατά 1,98% και διαμορφώνεται στις 5.265,12 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία πέρασε το χρηματιστήριο του Παρισιού. Η ανάκαμψη οφείλεται στο ενδιαφέρον των επενδυτών για τους τίτλους των τραπεζών, που έχασαν έδαφος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο δείκτης CAC 40 ενισχυόταν κατά 2,73% στις 3.173,88 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον και το χρηματιστήριο του Μιλάνου έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης της χρηματιστηριακής αρχής Consob της απόφασης απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων. Ο δείκτης FTSE Mib ενισχύθηκε κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στις 5.341 μονάδες.

Η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών οδήγησε υψηλότερα και το ευρώ σε ενδοσυνεδριακό υψηλό έναντι του δολαρίου. Η τιμή του πετρελαίου έπεσε, με το μπρεντ να υποχωρεί έως και 1% εξαιτίας, όπως σημειώνει το Reuters, και των ανησυχιών για πτώση της ζήτησης στα βιομηχανικά κράτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πωλήσεις εμπορευμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο