Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή, μετά και την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) που αποφάσισαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.Στην κορυφη της ανόδου βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή, μετά και την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) που αποφάσισαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο. Στην κορυφη της ανόδου βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη βρέθηκε να ανακτά τις 6.000 μονάδες.
Η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) αναμένεται να περιορίσει την μεταβλητότητα, ωστόσο αναλυτές τονίζουν πως δεν αρκούν για να περιορίσουν την εν εξελίξει διόρθωση.
Tα μετριοπαθέστερα των εκτιμήσεων οικονομικά στοιχεία της ημέρας δεν τάραξαν πάντως το θετικό κλίμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση: Το γαλλικό ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο στο δεύτερο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών που περίμεναν ενίσχυσή του κατά 0,3%, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη υποχώρησε το Μάιο στο 0,7% (με τους αναλυτές να ανέμεναν μηδενική μεταβολή).
Η κίνηση των τραπεζικών μετοχών όμως κράτησε πράσινους τους δείκτες: Ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών ενισχυόταν νωρίς το απόγευμα άνοδο κατά 3,1%.
Η μετοχή της Societe Generale, που είχε πρωταγωνιστεί στην υποχώρηση των προηγούμενων ημερών, ενισχυόταν κατά 3,1% ενώ με ισχυρότερη άνοδο κινούνταν και εκείνες των UBS, Credit Suisse, Barclays, Lloyds, Dexia, Deutsche Bank, Commerzbank.
Στην Γερμανία ο δείκτης DAX κατέγραφε νωρίς το απόγευμα άνοδο 3,84% και διαμορφώνεται στις 6.005,91 μονάδες.
Ανοδικά κινείται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE-100 να κινείται ανοδικά κατά 1,98% και διαμορφώνεται στις 5.265,12 μονάδες.
Σε ανοδική πορεία πέρασε το χρηματιστήριο του Παρισιού. Η ανάκαμψη οφείλεται στο ενδιαφέρον των επενδυτών για τους τίτλους των τραπεζών, που έχασαν έδαφος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο δείκτης CAC 40 ενισχυόταν κατά 2,73% στις 3.173,88 μονάδες.
Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον και το χρηματιστήριο του Μιλάνου έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης της χρηματιστηριακής αρχής Consob της απόφασης απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων. Ο δείκτης FTSE Mib ενισχύθηκε κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στις 5.341 μονάδες.
Η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών οδήγησε υψηλότερα και το ευρώ σε ενδοσυνεδριακό υψηλό έναντι του δολαρίου. Η τιμή του πετρελαίου έπεσε, με το μπρεντ να υποχωρεί έως και 1% εξαιτίας, όπως σημειώνει το Reuters, και των ανησυχιών για πτώση της ζήτησης στα βιομηχανικά κράτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πωλήσεις εμπορευμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)























![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442